21 °C Budapest

Így lazítanak a szupergazdagok Las Vegasban - képekkel!

2009. szeptember 19. 07:02

Las Vegas különleges hely a világban, ahol a szórakozni és pénzüket elverni vágyó gazdagok különleges igényeket támasztanak a szállodákkal szemben is. Nem véletlen, hogy itt találni a legexkluzívabb hotelszobákat is.

Las Vegas, ahogy a város szerényen hívja magát, a Szórakoztatóipar Fővárosa. Mások egyszerűen a Bűnös Városnak hívják, azt azonban senki nem tudja elvitatni tőle, hogy igazán különleges város. Ha másért nem, hát azért a tényért, hogy az űrből nézve bolygónk legfényesebb pontjaként tündököl a milliárdnyi utcai reklám fénye. Éppen ezért a szállodai szobák is nagyban eltérnek attól, mint amit az átlagember valaha is álmodni mert volna.

Hogy a las vegasi szállodák eleve tematikusan épülnek, nem lehet meglepő, elég a Velencét idéző Venetianre, vagy a római császárok korát idéző Ceasars Palace-re gondolni. Ezekben a hotelekben szinte alap, hogy a lakosztályok minden igényt kiszolgálnak - feltéve, hogy a megrendelőnek van elég pénze rá.

Itt van például a Caesars Palace Rain Man lakosztálya, mely azután kapta a nevét, hogy 1988-ban itt forgatták Dustin Hoffman autistáskodását az Esőember című film során. A lakosztály - mely éjszakánként 3500 dollárt kóstál - fogadások adására is alkalmas, hiszen a filmből jól ismert zongorán túl megtalálható itt egy 12 személyes kanapé, 10 tévé és négy hálószoba is.


Akik inkább a XXI. Század vívmányait preferálják, válasszák az MGM Grand Skyloftjait, melyek a mérettől és a hálószobák számától függően 600-10 000 dollár körüli áron elérhetőek éjszakánként. A teljes egészében távirányítóval kezelhető lakosztályokat minden létező kütyüvel felszerelték, az iPod befogadására képes zenei centrumtól kezdve a laptopon keresztül és az óriásképernyős tévékig és játékkonzolokig. A lakosztályokhoz 24 órás inasszolgálat is jár, a repülőtérre érkezőket pedig igény szerint egy "alig" 400 000 dolláros Maybach 62-es szállítja a szállodához


A decens elegencia hívei a Bellagio Elnöki Lakosztályában találhatják meg mindazt, amiről nem is tudták, hogy keresték. A szinte kötelező szokásos körökön túl - hatfős bár, személyzettel; nyolcszemélyes étkező - a 380 négyzetméteres térben elfért még egy jacuzzi és egy szolárium - kilátással Las Vegasra -, saját masszázsszoba és öt televízió is. Mindez potom 6000 dollárért. A saját személyzet számára az emeleten újabb lakosztályok bérelhetőek 1000 dollárért egy éjszakára.


Mindennek a csúcsa azonban a Palms Resort Hugh Hefner lakosztálya, mely a maga 40 000 dolláros árával a legdrágább a las vegasi lakosztályok közül. A Playboy alapító nevével fémjelzett épületrész - nehéz más szóval jellemezni - hemzseg a luxustól. Saját masszázsszoba, privát mozi, edzőterem várja a pihenni vágyókat, no meg egy nyolcszemélyes masszázskád, egy szauna és egy óriási, forgatható ágy, felette tükrökkel. És mindez az alsó szinten, ahonnan saját üveglift visz fel az óriási erkélyre, ahol az óriási parti kellékeként egy hatalmas medence is található - természetesen a nyuszis logóval az alján.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05