20 °C Budapest

Döbbenet: a Lidl gyógyszert adott el egy 8 éves gyereknek!

2009. augusztus 28. 10:32

Sokkoló eset történt a napokban Észak-Írországban: egy belfasti Lidl áruházban gyógyszert adtak el egy 8 éves kislánynak.

Andrea Robinson igencsak megrémült, amikor Paracetamol fájdalomcsillapító tablettát fedezett fel 8 éves kislánya hátizsákjában. Az igazi sokk akkor érte a belfasti anyát, amikor észrevette, hogy egy tabletta már hiányzik a dobozból.

Saját bevallása szerint közel járt ahhoz, hogy elsírja magát, hiszen tudta, hogy a felnőtteknek szánt gyógyszer komoly veszélyeket is rejthet kislánya számára. Akkor könnyebbült meg kissé, amikor megtalálta a dobozból kiesett tablettát a táska alján.

Az esetben az a legkellemetlenebb, hogy a gyógyszert a kislány barátnőivel vásárolta a közeli Lidl áruházban. Utólag kiderült, a gyermek összekeverte a tablettát egy hasonló csomagolású cukorkával.
Nemrég a németországi Plusban történt hasonló eset:  Botrány a Plus-ban: mérgező saláta!

Az anya természetesen azonnal az üzletlánc vezetőségéhez fordult. A Lidl a sűrű bocsánatkérés mellett egy 200 eurós (54 ezer forintos) kompenzációt is fizetett volna a nőnek, aki ezt visszautasította. Mint a helyi lapnak elmondta, a célja az, hogy minden boltban teljesen elzárva legyenek a gyógyszerek, hogy gyermekek egyáltalán ne férhessenek hozzá.

A Lidl azzal védekezik, hogy a gyógyszereket a többi terméktől teljesen elkülönítve tárolják és forgalmazzák. A mostani eset egy bolti dolgozó hibájából történhetett: emberi tévedés miatt került a gyógyszeres doboz a többi termék közé.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07