5 °C Budapest

Döbbenet: a Lidl gyógyszert adott el egy 8 éves gyereknek!

2009. augusztus 28. 10:32

Sokkoló eset történt a napokban Észak-Írországban: egy belfasti Lidl áruházban gyógyszert adtak el egy 8 éves kislánynak.

Andrea Robinson igencsak megrémült, amikor Paracetamol fájdalomcsillapító tablettát fedezett fel 8 éves kislánya hátizsákjában. Az igazi sokk akkor érte a belfasti anyát, amikor észrevette, hogy egy tabletta már hiányzik a dobozból.

Saját bevallása szerint közel járt ahhoz, hogy elsírja magát, hiszen tudta, hogy a felnőtteknek szánt gyógyszer komoly veszélyeket is rejthet kislánya számára. Akkor könnyebbült meg kissé, amikor megtalálta a dobozból kiesett tablettát a táska alján.

Az esetben az a legkellemetlenebb, hogy a gyógyszert a kislány barátnőivel vásárolta a közeli Lidl áruházban. Utólag kiderült, a gyermek összekeverte a tablettát egy hasonló csomagolású cukorkával.
Nemrég a németországi Plusban történt hasonló eset:  Botrány a Plus-ban: mérgező saláta!

Az anya természetesen azonnal az üzletlánc vezetőségéhez fordult. A Lidl a sűrű bocsánatkérés mellett egy 200 eurós (54 ezer forintos) kompenzációt is fizetett volna a nőnek, aki ezt visszautasította. Mint a helyi lapnak elmondta, a célja az, hogy minden boltban teljesen elzárva legyenek a gyógyszerek, hogy gyermekek egyáltalán ne férhessenek hozzá.

A Lidl azzal védekezik, hogy a gyógyszereket a többi terméktől teljesen elkülönítve tárolják és forgalmazzák. A mostani eset egy bolti dolgozó hibájából történhetett: emberi tévedés miatt került a gyógyszeres doboz a többi termék közé.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?