Hová utazzak jövő héten? Last minute-körkép!

2009. augusztus 14. 07:30

Van egy jó és rossz hírünk azoknak, akik úgy döntöttek, hogy - kihasználva az augusztus 20-21-i szünetet - még három nap szabadságot kivéve nyaralni indulnak külföldre. A rossz, hogy mindenki akkor indul útnak, ráadásul még főszezonnak számít, így erre az időpontra még drágák az utak, szállások. A jó, hogy azért találni egészen jónak mondható last minute utakat.

Last minute utakkal Dunát lehet rekeszteni és a last minute itt nem hangzatos reklámszöveg, hanem tényleg az utolsó percet jelenti, az utazási irodák kínálatában ugyanis vannak utak szombati indulással is. Ezek közt néztünk körül egy kicsit, mire számíthat az, aki az alacsonyabb árak reményében kivárt az utolsó pillanatig a helyfoglalással.

Nem meglepő módon a legolcsóbb utak azok, amelyekhez egyéni módon kell megszervezni az utazást. Görögországban például egy hétre már 19 900 forintért lehet apartmanban helyet bérelni, igaz, autóval a távolság csak 17 óra alatt küzdhető le. Abszolút értékben nem olcsó, viszont mindenképpen vonzó ajánlat a bolgár Aranyparton háromcsillagos hotelben all inclusive eltölteni egy hetet 70 100 forintért.

Azok számára, akik kicsit messzebbre utaznának, már 100 ezer forint környékén ajánlanak egy hetes utakat az utazási irodák. Krétai apartmanba például 74 900 forint plusz illetékekért utazhatunk, Tunéziai három csillagos szállodába pedig 83 900 forintért.

Akik ennél is messzebbre vágynának a következő hét folyamán, fejenként 363 340 forintért bejárhatják Norvégiát hajón és közúton, Oslótól egészen Bergenig. Az út maga bizonyosan fárasztó, de a látvány mindenképp magáért beszél. Aki azonban mégis inkább a melegebb tengerpartokat kedveli, 259 772 forintért kipihenheti magát a Kanári-szigetek egy elbűvölő négycsillagos szállodájában.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?