18 °C Budapest

Hová utazzak jövő héten? Last minute-körkép!

2009. augusztus 14. 07:30

Van egy jó és rossz hírünk azoknak, akik úgy döntöttek, hogy - kihasználva az augusztus 20-21-i szünetet - még három nap szabadságot kivéve nyaralni indulnak külföldre. A rossz, hogy mindenki akkor indul útnak, ráadásul még főszezonnak számít, így erre az időpontra még drágák az utak, szállások. A jó, hogy azért találni egészen jónak mondható last minute utakat.

Last minute utakkal Dunát lehet rekeszteni és a last minute itt nem hangzatos reklámszöveg, hanem tényleg az utolsó percet jelenti, az utazási irodák kínálatában ugyanis vannak utak szombati indulással is. Ezek közt néztünk körül egy kicsit, mire számíthat az, aki az alacsonyabb árak reményében kivárt az utolsó pillanatig a helyfoglalással.

Nem meglepő módon a legolcsóbb utak azok, amelyekhez egyéni módon kell megszervezni az utazást. Görögországban például egy hétre már 19 900 forintért lehet apartmanban helyet bérelni, igaz, autóval a távolság csak 17 óra alatt küzdhető le. Abszolút értékben nem olcsó, viszont mindenképpen vonzó ajánlat a bolgár Aranyparton háromcsillagos hotelben all inclusive eltölteni egy hetet 70 100 forintért.

Azok számára, akik kicsit messzebbre utaznának, már 100 ezer forint környékén ajánlanak egy hetes utakat az utazási irodák. Krétai apartmanba például 74 900 forint plusz illetékekért utazhatunk, Tunéziai három csillagos szállodába pedig 83 900 forintért.

Akik ennél is messzebbre vágynának a következő hét folyamán, fejenként 363 340 forintért bejárhatják Norvégiát hajón és közúton, Oslótól egészen Bergenig. Az út maga bizonyosan fárasztó, de a látvány mindenképp magáért beszél. Aki azonban mégis inkább a melegebb tengerpartokat kedveli, 259 772 forintért kipihenheti magát a Kanári-szigetek egy elbűvölő négycsillagos szállodájában.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?