Hová utazzak jövő héten? Last minute-körkép!

2009. augusztus 14. 07:30

Van egy jó és rossz hírünk azoknak, akik úgy döntöttek, hogy - kihasználva az augusztus 20-21-i szünetet - még három nap szabadságot kivéve nyaralni indulnak külföldre. A rossz, hogy mindenki akkor indul útnak, ráadásul még főszezonnak számít, így erre az időpontra még drágák az utak, szállások. A jó, hogy azért találni egészen jónak mondható last minute utakat.

Last minute utakkal Dunát lehet rekeszteni és a last minute itt nem hangzatos reklámszöveg, hanem tényleg az utolsó percet jelenti, az utazási irodák kínálatában ugyanis vannak utak szombati indulással is. Ezek közt néztünk körül egy kicsit, mire számíthat az, aki az alacsonyabb árak reményében kivárt az utolsó pillanatig a helyfoglalással.

Nem meglepő módon a legolcsóbb utak azok, amelyekhez egyéni módon kell megszervezni az utazást. Görögországban például egy hétre már 19 900 forintért lehet apartmanban helyet bérelni, igaz, autóval a távolság csak 17 óra alatt küzdhető le. Abszolút értékben nem olcsó, viszont mindenképpen vonzó ajánlat a bolgár Aranyparton háromcsillagos hotelben all inclusive eltölteni egy hetet 70 100 forintért.

Azok számára, akik kicsit messzebbre utaznának, már 100 ezer forint környékén ajánlanak egy hetes utakat az utazási irodák. Krétai apartmanba például 74 900 forint plusz illetékekért utazhatunk, Tunéziai három csillagos szállodába pedig 83 900 forintért.

Akik ennél is messzebbre vágynának a következő hét folyamán, fejenként 363 340 forintért bejárhatják Norvégiát hajón és közúton, Oslótól egészen Bergenig. Az út maga bizonyosan fárasztó, de a látvány mindenképp magáért beszél. Aki azonban mégis inkább a melegebb tengerpartokat kedveli, 259 772 forintért kipihenheti magát a Kanári-szigetek egy elbűvölő négycsillagos szállodájában.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem