11 °C Budapest

Akciós last minute-ek: az idei a csődök nyara lesz?

2009. július 3. 09:47

Úgy tűnik, idén már az akciós utakat is akciózzák az utazási irodák, akik három-négy évvel ezelőtti árakon kínálják a külföldi nyaralásokat. Szakértők szerint ez komoly bajra is utalhat az utaztatópiacon: nem kizárt, hogy a csődök nyara lesz az idei.

A piacot ellepték a feltűnően olcsó - Rodosz ötvenezer, Egyiptom hetvenezer, Santorini hetvenötezer forintért - külföldi utak reklámjai, melyek az utazási irodák veszteségeit hivatottak minimalizálni.

Egy budapesti irodatulajdonos szerint tavalyhoz képest 30 százalékkal esett vissza a forgalom, és csaknem felére csökkent azon utasok száma, akik közvetítő által szervezett nyaralásra fizettek be.

Szakemberek szerint főleg az olcsóbb, tömegturizmusra szakosodott országokba utat szervezők vannak veszélyben, mivel ezen a piacon óriási a túlkínálat, ajánlatos tehát óvatosan fogadni a feltűnően olcsó ajánlatokat.

A fogyasztóvédők szerint, a nyaralás befizetése előtt érdemes utánanézni az irodának: szerepel-e a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) interneten is elérhető, hivatalos nyilvántartásába, és melyik biztosítónál helyezte el a jogszabály által előírt kötelező vagyoni biztosítékot. Minél magasabb a kaució összege, annál biztosabb, hogy tőkeerős utaztatóval van dolgunk. Ezen kívül érdemes ellátogatni különböző panaszfórumokra is, hátha találkozunk elégedetlen véleménnyel az irodáról.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem