8 °C Budapest

Akciós last minute-ek: az idei a csődök nyara lesz?

2009. július 3. 09:47

Úgy tűnik, idén már az akciós utakat is akciózzák az utazási irodák, akik három-négy évvel ezelőtti árakon kínálják a külföldi nyaralásokat. Szakértők szerint ez komoly bajra is utalhat az utaztatópiacon: nem kizárt, hogy a csődök nyara lesz az idei.

A piacot ellepték a feltűnően olcsó - Rodosz ötvenezer, Egyiptom hetvenezer, Santorini hetvenötezer forintért - külföldi utak reklámjai, melyek az utazási irodák veszteségeit hivatottak minimalizálni.

Egy budapesti irodatulajdonos szerint tavalyhoz képest 30 százalékkal esett vissza a forgalom, és csaknem felére csökkent azon utasok száma, akik közvetítő által szervezett nyaralásra fizettek be.

Szakemberek szerint főleg az olcsóbb, tömegturizmusra szakosodott országokba utat szervezők vannak veszélyben, mivel ezen a piacon óriási a túlkínálat, ajánlatos tehát óvatosan fogadni a feltűnően olcsó ajánlatokat.

A fogyasztóvédők szerint, a nyaralás befizetése előtt érdemes utánanézni az irodának: szerepel-e a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) interneten is elérhető, hivatalos nyilvántartásába, és melyik biztosítónál helyezte el a jogszabály által előírt kötelező vagyoni biztosítékot. Minél magasabb a kaució összege, annál biztosabb, hogy tőkeerős utaztatóval van dolgunk. Ezen kívül érdemes ellátogatni különböző panaszfórumokra is, hátha találkozunk elégedetlen véleménnyel az irodáról.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16