25 °C Budapest

Akciós last minute-ek: az idei a csődök nyara lesz?

2009. július 3. 09:47

Úgy tűnik, idén már az akciós utakat is akciózzák az utazási irodák, akik három-négy évvel ezelőtti árakon kínálják a külföldi nyaralásokat. Szakértők szerint ez komoly bajra is utalhat az utaztatópiacon: nem kizárt, hogy a csődök nyara lesz az idei.

A piacot ellepték a feltűnően olcsó - Rodosz ötvenezer, Egyiptom hetvenezer, Santorini hetvenötezer forintért - külföldi utak reklámjai, melyek az utazási irodák veszteségeit hivatottak minimalizálni.

Egy budapesti irodatulajdonos szerint tavalyhoz képest 30 százalékkal esett vissza a forgalom, és csaknem felére csökkent azon utasok száma, akik közvetítő által szervezett nyaralásra fizettek be.

Szakemberek szerint főleg az olcsóbb, tömegturizmusra szakosodott országokba utat szervezők vannak veszélyben, mivel ezen a piacon óriási a túlkínálat, ajánlatos tehát óvatosan fogadni a feltűnően olcsó ajánlatokat.

A fogyasztóvédők szerint, a nyaralás befizetése előtt érdemes utánanézni az irodának: szerepel-e a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) interneten is elérhető, hivatalos nyilvántartásába, és melyik biztosítónál helyezte el a jogszabály által előírt kötelező vagyoni biztosítékot. Minél magasabb a kaució összege, annál biztosabb, hogy tőkeerős utaztatóval van dolgunk. Ezen kívül érdemes ellátogatni különböző panaszfórumokra is, hátha találkozunk elégedetlen véleménnyel az irodáról.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?