16 °C Budapest

Olcsóbb, mint a last minute! Már most készülj a nyaralásra...

Pénzcentrum
2008. szeptember 2. 11:00

A Which? kutatása szerint azok a britek, akik a közeljövőben lefoglalják a 2009-es nyaralást, akár 1000 fontot (293 ezer forint) is spórolhatnak a költségeken. Három család idei Mallorca-i nyaralását vették górcső alá, amiből az derült ki, hogy a legolcsóbb ajánlatokat 2007 augusztusában és szeptemberében lehetett megtalálni, a költségek ezek után csak emelkedésnek indultak. Volt olyan ajánlat, ami 1044 fonttal (305,9 ezer forint) drágult.

Az emberek egyre inkább az utolsó pillanatokra hagyják a nyaralás lefoglalását a last minute utakra apellálva, de annak ellenére, hogy ilyenkor jelentős árcsökkenés van a piacon, a felmérés szerint a legolcsóbb nyaralást nem ilyenkor lehet kifogni, hanem jóval a nyaralás kezdete előtt, ez esetben akár egy évvel korábban.

Egy másik célpontot vizsgálva idén júliusban, Cancunt Mexikóban, szintén ugyanez lett az eredmény, a legolcsóbb árakat jóval a nyaralás előtt, februárban és márciusban lehetett elérni. Itt a megtakarítás 712 font (208,6 ezer forint) lett volna. Ebből jól látszik, hogy bár egyes utazások tekintetében más és más a kedvező időszak, mindenképpen olcsóbb, mint az utolsó pillanatban foglalt nyaralás. Az viszont tény, hogy az ilyen korai foglalások esetén limitáltak a lehetőségek, ha nem vagyunk szemfülesek, gyorsan elkapkodhatják előlünk a kedvező árú utakat.

Ha már valaki kitalálta, hogy hova is szeretne menni nyaralni, akkor érdemes figyelni az utazási irodák honlapjait, a különleges úti célok esetén viszont gyorsan kell cselekedni, nehogy a szezonban történő érdeklődésnél közöljék, már elfogytak az utak, vagy csak lényegesen drágábban lehet őket lefoglalni.

Itthon szintén ez a helyzet. Bár most még bőven nincsenek meghirdetve a 2009 nyarára vonatkozó utak, február, március környékén már érdemes lehet érdeklődni, mert a korai foglalás miatt jelentős előfoglalási kedvezményhez juthatunk.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04