28 °C Budapest

Olcsóbb, mint a last minute! Már most készülj a nyaralásra...

Pénzcentrum
2008. szeptember 2. 11:00

A Which? kutatása szerint azok a britek, akik a közeljövőben lefoglalják a 2009-es nyaralást, akár 1000 fontot (293 ezer forint) is spórolhatnak a költségeken. Három család idei Mallorca-i nyaralását vették górcső alá, amiből az derült ki, hogy a legolcsóbb ajánlatokat 2007 augusztusában és szeptemberében lehetett megtalálni, a költségek ezek után csak emelkedésnek indultak. Volt olyan ajánlat, ami 1044 fonttal (305,9 ezer forint) drágult.

Az emberek egyre inkább az utolsó pillanatokra hagyják a nyaralás lefoglalását a last minute utakra apellálva, de annak ellenére, hogy ilyenkor jelentős árcsökkenés van a piacon, a felmérés szerint a legolcsóbb nyaralást nem ilyenkor lehet kifogni, hanem jóval a nyaralás kezdete előtt, ez esetben akár egy évvel korábban.

Egy másik célpontot vizsgálva idén júliusban, Cancunt Mexikóban, szintén ugyanez lett az eredmény, a legolcsóbb árakat jóval a nyaralás előtt, februárban és márciusban lehetett elérni. Itt a megtakarítás 712 font (208,6 ezer forint) lett volna. Ebből jól látszik, hogy bár egyes utazások tekintetében más és más a kedvező időszak, mindenképpen olcsóbb, mint az utolsó pillanatban foglalt nyaralás. Az viszont tény, hogy az ilyen korai foglalások esetén limitáltak a lehetőségek, ha nem vagyunk szemfülesek, gyorsan elkapkodhatják előlünk a kedvező árú utakat.

Ha már valaki kitalálta, hogy hova is szeretne menni nyaralni, akkor érdemes figyelni az utazási irodák honlapjait, a különleges úti célok esetén viszont gyorsan kell cselekedni, nehogy a szezonban történő érdeklődésnél közöljék, már elfogytak az utak, vagy csak lényegesen drágábban lehet őket lefoglalni.

Itthon szintén ez a helyzet. Bár most még bőven nincsenek meghirdetve a 2009 nyarára vonatkozó utak, február, március környékén már érdemes lehet érdeklődni, mert a korai foglalás miatt jelentős előfoglalási kedvezményhez juthatunk.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?