Olcsóbb, mint a last minute! Már most készülj a nyaralásra...

Pénzcentrum
2008. szeptember 2. 11:00

A Which? kutatása szerint azok a britek, akik a közeljövőben lefoglalják a 2009-es nyaralást, akár 1000 fontot (293 ezer forint) is spórolhatnak a költségeken. Három család idei Mallorca-i nyaralását vették górcső alá, amiből az derült ki, hogy a legolcsóbb ajánlatokat 2007 augusztusában és szeptemberében lehetett megtalálni, a költségek ezek után csak emelkedésnek indultak. Volt olyan ajánlat, ami 1044 fonttal (305,9 ezer forint) drágult.

Az emberek egyre inkább az utolsó pillanatokra hagyják a nyaralás lefoglalását a last minute utakra apellálva, de annak ellenére, hogy ilyenkor jelentős árcsökkenés van a piacon, a felmérés szerint a legolcsóbb nyaralást nem ilyenkor lehet kifogni, hanem jóval a nyaralás kezdete előtt, ez esetben akár egy évvel korábban.

Egy másik célpontot vizsgálva idén júliusban, Cancunt Mexikóban, szintén ugyanez lett az eredmény, a legolcsóbb árakat jóval a nyaralás előtt, februárban és márciusban lehetett elérni. Itt a megtakarítás 712 font (208,6 ezer forint) lett volna. Ebből jól látszik, hogy bár egyes utazások tekintetében más és más a kedvező időszak, mindenképpen olcsóbb, mint az utolsó pillanatban foglalt nyaralás. Az viszont tény, hogy az ilyen korai foglalások esetén limitáltak a lehetőségek, ha nem vagyunk szemfülesek, gyorsan elkapkodhatják előlünk a kedvező árú utakat.

Ha már valaki kitalálta, hogy hova is szeretne menni nyaralni, akkor érdemes figyelni az utazási irodák honlapjait, a különleges úti célok esetén viszont gyorsan kell cselekedni, nehogy a szezonban történő érdeklődésnél közöljék, már elfogytak az utak, vagy csak lényegesen drágábban lehet őket lefoglalni.

Itthon szintén ez a helyzet. Bár most még bőven nincsenek meghirdetve a 2009 nyarára vonatkozó utak, február, március környékén már érdemes lehet érdeklődni, mert a korai foglalás miatt jelentős előfoglalási kedvezményhez juthatunk.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem