Szocpol LAST MINUTE: a szakértő válaszol!

Pénzcentrum
2009. május 21. 05:55

Portfolio Money: rendet teszünk a fejekben 2009. július elsejével elbúcsúzhatunk a köznyelvben csak szocpolnak nevezett lakásépítési (-vásárlási) kedvezménytől és az államilag támogatott forinthiteltől. A támogatások felfüggesztéséig ugyan még több mint egy hónap áll rendelkezésre, de az igényléshez szükséges papírok összegyűjtése miatt igencsak kell iparkodni azoknak, akik nem szeretnének lemaradni a kedvezményekről. Szakértőket kérdeztünk!

Portfolio Money: Szklenár Beáta hitelezési vezető

Pénzcentrum: Emelkedett-e az érdeklődők száma a szigorítások hírére?


Szklenár Beáta


Szklenár Beáta: A szigorítások határidejének közeledtével határozottan megnőtt az érdeklődők száma. Az ügyfelek kérdéseiből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a megnövekedett érdeklődés a támogatások megszűnésének köszönhető.

Pénzcentrum: Sokan az utolsó pillanatra hagyták a támogatások igénybevételét, de vajon mennyire vannak tisztában például a szocpol igénylési feltételeivel?

Szklenár Beáta: Sajnos szinte semennyire, de ez nem akkora baj, mert mi, az irodában dolgozó tanácsadók azért vagyunk, hogy megválaszoljuk a kérdéseiket és feltárjuk a lehetőségeiket. A nagyobb baj az, hogy most sokan fals információkat kapnak önjelölt hitelközvetítőktől, ami megnehezíti a helyzetet. Elég sok idő megy el azzal, hogy rendet tegyünk a fejekben.

Korábban:
Már csak 71 napig lehet szocpolt és támogatott hitelt igényelni! - interjú Szklenár Beátával, a Portfolio Money hitelezési vezetőjével (X)

Pénzcentrum:
Mi lehet a legkésőbbi időpont, amikor még reális esély van a dokumentáció összeállítására (adásvételi, jövedelemigazolás, szocpol papírok) és a hitelkérelem benyújtására?

Szklenár Beáta: Véleményem szerint reálisan körülbelül június közepéig van még időnk, mert a különböző nyilatkozatok, igazolások beszerzése nem megy egyik napról a másikra. Sokszor akár két hét is elmehet ezek összegyűjtésére. A szükséges dokumentumok teljessége nélkül pedig, főleg ha szocpol is kapcsolódik hozzá, felesleges beadni a hitelkérelmet. Természetesen, ha "csak" tegyük fel, hogy egy közüzemi számla hiányzik, az nem olyan nagy gond, de ha a jegyzői igazolás nincs meg, amiben a jegyző azt igazolja, hogy az érintett jogosult az állami támogatásra, akkor nem tudjuk elindítani a kérelmet.

Duna House: valaki autóhitelt törlesztene a szocpolból

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?