18 °C Budapest

Szocpol LAST MINUTE: a szakértő válaszol!

Pénzcentrum
2009. május 21. 05:55

Portfolio Money: rendet teszünk a fejekben 2009. július elsejével elbúcsúzhatunk a köznyelvben csak szocpolnak nevezett lakásépítési (-vásárlási) kedvezménytől és az államilag támogatott forinthiteltől. A támogatások felfüggesztéséig ugyan még több mint egy hónap áll rendelkezésre, de az igényléshez szükséges papírok összegyűjtése miatt igencsak kell iparkodni azoknak, akik nem szeretnének lemaradni a kedvezményekről. Szakértőket kérdeztünk!

Portfolio Money: Szklenár Beáta hitelezési vezető

Pénzcentrum: Emelkedett-e az érdeklődők száma a szigorítások hírére?


Szklenár Beáta


Szklenár Beáta: A szigorítások határidejének közeledtével határozottan megnőtt az érdeklődők száma. Az ügyfelek kérdéseiből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a megnövekedett érdeklődés a támogatások megszűnésének köszönhető.

Pénzcentrum: Sokan az utolsó pillanatra hagyták a támogatások igénybevételét, de vajon mennyire vannak tisztában például a szocpol igénylési feltételeivel?

Szklenár Beáta: Sajnos szinte semennyire, de ez nem akkora baj, mert mi, az irodában dolgozó tanácsadók azért vagyunk, hogy megválaszoljuk a kérdéseiket és feltárjuk a lehetőségeiket. A nagyobb baj az, hogy most sokan fals információkat kapnak önjelölt hitelközvetítőktől, ami megnehezíti a helyzetet. Elég sok idő megy el azzal, hogy rendet tegyünk a fejekben.

Korábban:
Már csak 71 napig lehet szocpolt és támogatott hitelt igényelni! - interjú Szklenár Beátával, a Portfolio Money hitelezési vezetőjével (X)

Pénzcentrum:
Mi lehet a legkésőbbi időpont, amikor még reális esély van a dokumentáció összeállítására (adásvételi, jövedelemigazolás, szocpol papírok) és a hitelkérelem benyújtására?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szklenár Beáta: Véleményem szerint reálisan körülbelül június közepéig van még időnk, mert a különböző nyilatkozatok, igazolások beszerzése nem megy egyik napról a másikra. Sokszor akár két hét is elmehet ezek összegyűjtésére. A szükséges dokumentumok teljessége nélkül pedig, főleg ha szocpol is kapcsolódik hozzá, felesleges beadni a hitelkérelmet. Természetesen, ha "csak" tegyük fel, hogy egy közüzemi számla hiányzik, az nem olyan nagy gond, de ha a jegyzői igazolás nincs meg, amiben a jegyző azt igazolja, hogy az érintett jogosult az állami támogatásra, akkor nem tudjuk elindítani a kérelmet.

Duna House: valaki autóhitelt törlesztene a szocpolból

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 22. 21:18
A Mindenki Magyarországa Néppárt meghívót küld minden párt részére, hogy üljenek le egy asztalhoz és...
Kiszámoló  |  2024. május 22. 19:31
Írtam nemrég a gazdagokról (meg úgy általában a kapzsiságról), azokról, akik annyi pénzt felhalmozna...
Bankmonitor  |  2024. május 22. 13:07
Elérkezett a 2027/N BMÁP állampapír kamatfordulója: a papír május 26-án fizeti ki a negyedéves kamat...
Holdblog  |  2024. május 22. 09:42
A jelenlegi árszintek mellett nem lesz elég lítium, hogy fedezze a kiugró akkumulátor keresletből fa...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem