15 °C Budapest

Filléres nyaralás a hosszú hétvégén? Segítünk!

2009. május 26. 06:17

A tavaszi hosszú hétvégék utolsó mohikánjával állunk szemben: pünkösdkor három napos lesz a hétvége, hiszen Pünkösdhétfő hétfőre esik, akármit is mutasson a naptár. Ráadásul bárhová is menjünk, a hangulat már a nyarat idézi: tárt karokkal fogadják a vendégeket a lángossütők épp úgy, mint az aquaparkok és a tengerparti apartmanok.

Aki a nagy hajtásban és a gazdasági válság miatt elvállalt túlórák miatt észre sem vette, hogy itt a Pünkösd, most álljon meg egy pillanatra. Lehet akármilyen rossz a gazdasági helyzet, de egy hosszú hétvége akkor is három nap pihenést jelent, így lassan tényleg el kéne dönteni, hogyan lehetne a lehető legjobban kihasználni a mostani extra pihenőnapot, hiszen augusztus 20-ig nem lesz ilyen lehetőség.

Nyilván sokaknak meg sem fordult a fejében, hogy kimozduljanak a most következő hétvégén, pedig hiába a hátralévő szűk három nap, még mindig rengeteg ajánlattal találkozhatunk, melyek jobbnál jobb kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a háromnapos hétvégére.

A belföldi last minute ajánlatok között természetesen az utóbbi években gombamód elszaporodott wellness-szállodák kínálata áll az első helyen. Ezek legnagyobb előnye, hogy kül- és beltéri lehetőségeket egyaránt kínálnak, így akiket megriasztanak a hétvégére szóló borús időjárás-előrejelzések, azoknak sem aggódniuk, hogy egy végtelen kanasztapartiba torkollik a teljesen másképp megálmodott előnyaralás. (Itt jegyeznénk meg, hogy a tudomány mai állása szerint az időjárást két napnál messzebb mutató távra előrejelezni merő sarlatánság, bármit is mondjanak a hivatásos meteorológusok.)

Fotó: Eufolia


A Pünkösd hétvégéjére szóló ajánlatok a hazai wellness-szállodákban nagyjából tízezer forintos fejenkénti és éjszakánkénti ártól kezdődnek, függetlenül attól, hogy két- vagy hároméjszakás opciót választunk. A reggeli mindenütt "szériatartozék", de az ünnepre való tekintettel sok hotel kínál az alapárba foglalva félpanziót, illetve 20-30 perces ingyenmasszázst. Akik viszont az ország legnagyobb medencéjének, a Balatonnak a partján szeretnének kikapcsolódni, esetleg vitorlázni is egy jót a vizen, azok inkább nézzenek körül errefelé, ahol egy kétéjszakás pihenő Aligán mindössze 10 200 forintba kerül fejenként, vitorlázással, büféreggelivel.

Vannak persze, akik nem annyira a testi örömökre, mint inkább a spirituális élményekre vágynak. Ők még mindig találnak helyet egy-egy utazási irodánál, melyek Erdély egyik legnagyobb ünnepére, a csíksomlyói búcsúra szállítanak vendégeket. Az általunk hasraütésszerűen kiragadott cég például 32 500 forintért kétéjszakás, reggelis utat szervez Erdélybe busszal, ami igazán kitűnő ajánlatnak mondható, még akkor is, ha az egyszeri utazó nem négycsillagos wellness-szállóban, csupán magánszálláson hajthatja álomra a fejét. Persze aki Csíksomlyóba készül az legkevésbé sem pancsolni szeretne...

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Akik szintén külföld irányába kacsingatnak, csak más irányba, szintén megtalálhatják a számításukat. Horvátországban például találtunk szállást mindössze 10 500 forintért Dubrovnikban három éjszakára, igaz, ezért az alacsony árért ötödmagunkkal kell elfoglalnunk egy szobát. A kétszemélyes szoba ára szintén három napra 19 500 forint/fő. Utazás egyénileg - természetesen.

Fotó: Eufolia


Prágát alig 50 ezer forintért felkereshetjük, s ebben az árban az autóbuszos utazás ára és a félpanziós ellátás is benne foglaltatik. London már picit drágább, hiszen fejenként 120 ezer forintot kell leszurkolnia annak, aki meg szeretné tekinteni a brit birodalom fővárosát. Bár esténként négycsillagos szállodában hajthatja álomra a fejét a kalandra éhes utazó, reggel pedig kontinentális reggelit kap a pénzéért, jó, ha van még nála legalább 20 ezer forint, a reptéri illetéket ugyanis nem tartalmazza a jegyár.

Fotó: Eufolia

(A fenti válogatás csak töredéke a Pünkösdkor elérhető programoknak. Kedves olvasóinknak javasoljuk, írják be kedvenc böngészőprogramjukba a Pünkösd utazás/szálloda/last minute kifejezéseket és válogassanak kedvükre. A fenti ajánlatok megléte nem száz százalékig nyilvánvaló, így amennyiben egy útra már beteltek a helyek, a hibáért nem vállaljuk a felelősséget.)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem