10 °C Budapest

Másfél óra múlva jön az évszázad legkülönösebb pillanata!

2009. augusztus 7. 11:05

Te mit csinálsz ma 12 óra 34 perc 56 másodperckor? Vannak, akik úgy gondolják, ez a pillanat a legkülönlegesebb ebben az évszázadban...

12 óra 34 perc 56 másodperc. 2009 augusztus 7-én. Vagyis -az angolszász országokban használatos írásmód szerint- 12:34:56 07/08/09

Több millió ember gondolja úgy, hogy a mai nap a legkülönlegesebb ebben az évszázadban, hiszen lesz egy másodperc, ami tökéletes, 1-től 9-ig terjedő számsort alkot.

Persze vannak, akik nem értenek egyet a teóriával: a Magyarországon elterjedt írásmód szerint például az évet írjuk előre (így nálunk 2007 augusztus 9-én volt hasonló nap). Vannak, akiknek az a bajuk a logikával, hogy nem 09-et, hanem 2009-et írunk, így időszámításunk után 9-ben volt ez a bizonyos nap.

Fotó: dailymail.co.uk


Ugyanakkor a Peterborough-i Peter és Katie Barfoot-ot nem érdeklik ezek a kukacoskodások: az angol pár úgy döntött, ma délben tartja az esküvőjét. A ceremónia 12.30-kor kezdődik, így egészen biztosan tart majd a mágikus pillanatban is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A különös dátum az internetezőket is megmozgatja: a különböző közösségi oldalakon több ezer fős rajongói csoportok várják a 12 óra 34 percet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem