5 °C Budapest

Másfél óra múlva jön az évszázad legkülönösebb pillanata!

2009. augusztus 7. 11:05

Te mit csinálsz ma 12 óra 34 perc 56 másodperckor? Vannak, akik úgy gondolják, ez a pillanat a legkülönlegesebb ebben az évszázadban...

12 óra 34 perc 56 másodperc. 2009 augusztus 7-én. Vagyis -az angolszász országokban használatos írásmód szerint- 12:34:56 07/08/09

Több millió ember gondolja úgy, hogy a mai nap a legkülönlegesebb ebben az évszázadban, hiszen lesz egy másodperc, ami tökéletes, 1-től 9-ig terjedő számsort alkot.

Persze vannak, akik nem értenek egyet a teóriával: a Magyarországon elterjedt írásmód szerint például az évet írjuk előre (így nálunk 2007 augusztus 9-én volt hasonló nap). Vannak, akiknek az a bajuk a logikával, hogy nem 09-et, hanem 2009-et írunk, így időszámításunk után 9-ben volt ez a bizonyos nap.

Fotó: dailymail.co.uk


Ugyanakkor a Peterborough-i Peter és Katie Barfoot-ot nem érdeklik ezek a kukacoskodások: az angol pár úgy döntött, ma délben tartja az esküvőjét. A ceremónia 12.30-kor kezdődik, így egészen biztosan tart majd a mágikus pillanatban is.

A különös dátum az internetezőket is megmozgatja: a különböző közösségi oldalakon több ezer fős rajongói csoportok várják a 12 óra 34 percet.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?