23 °C Budapest

Mindjárt átlépjük: közel 500 millióan élünk az EU-ban!

2009. augusztus 4. 10:02

A hétfőn közzétett népességi statisztikák szerint hamarosan átlépjük az 500 milliós határt az EU-ban. Jelenleg 499,8 millió ember él a 27 tagországban.

Egy év alatt 2,1 millióval, vagyis 0,4 százalékkal nőtt az Európai Unió lakóinak száma - az Eurostat statisztikái szerint. Ezzel sorban a negyedik olyan évet tudhatjuk magunk mögött, amikor a születések száma meghaladta a halálozásokét, habár az EU legnépesebb országában, Németországban a születések száma erősen visszaesett.

Összesen mintegy 5,4 millió csecsemő született a 27 tagországban, 0,3 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, miközben 4,8 millióan haltak meg.

Németországban valamelyest rosszabb a helyzet: 675 ezer születésre 844 ezer halálozás jutott tavaly, így az ország lakossága 168 ezerrel csökkent.

Litvánia népességi statisztikáin azonban még a születések számában bekövetkezett 0,8 százalékos emelkedés sem segített, hiszen a 35 ezer újszülöttre 44 ezer halálozás jutott tavaly, így az ország lakossága továbbra is csökken. Ezzel szemben Franciaországban 368 ezerrel nőtt a lakosság száma, Spanyolországban 545 ezerrel, Olaszországban 434 ezerrel, Nagy-Britanniában 441 ezerrel.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem