24 °C Budapest

A kilencvenes éveket idézik az árak

2009. július 31. 16:49

Júliusban 13 éve nem látott mértékkel estek vissza az európai fogyasztói árak. A legsúlyosabb zuhanás az energiapiaci árak terén volt tapasztalható.

Az eurózónában az árak 0,6 százalékkal mérséklődtek az egy évvel korábbi szinthez képest. Az európai szinten 1996 óta mért adatok még sosem mutattak ekkora visszaesést az árakat tekintve. Bár az eurózónában a Maastricht-i kritériumok szerint 2,0 százalék alatt kell maradnia az áraknak, a változás egyenesen negatív volt a tavalyi évhez képest és ez várhatóan így is marad az év végéig. A visszaeséshez nagyban hozzájárult az olaj ára, mely 50 százalékkal csúszott lejjebb a tavalyi évhez képest.

Nem csak a defláció jelent azonban problémát az eurózónában, hanem a munkanélküliség is. A munkát kereső, de nem találó felnőttek több mint hárommillió fővel gyarapodtak a tavalyi év folyamán. A munkanélküliség 9,4 százalékra nőtt, de 2010-re egyes pesszimista becslések szerint elérheti a 12 százalékot is.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem