16 °C Budapest

Nincs veszve minden, ha nem sikerült a felvételi

2009. augusztus 4. 11:32

Július végén derültek ki az idei felsőoktatási ponthatárok és hamarosan a pótfelvételik ideje is lejár. Azok, akik nem jutottak be idén felsőoktatási intézménybe, dönthetnek úgy, hogy inkább egy rendes kétkezi szakmát szereznek, amelyekkel néha könnyebb is egy jó állást találni, mint egy diplomával.

Számos képzés közül választhatnak azok az érettségivel rendelkező fiatalok, akik úgy döntenek, hogy mégis szeretnének továbbtanulni. A képzések nagy előnye, hogy iskolarendszerű szakképzést nyújtanak tanulói jogviszony létesítésével, vagyis diákigazolvány, 20 éves korig családi pótlék, egészségbiztosítás, ingyenes tankönyv, és árvaellátás jár a tanulóknak. Akik pedig felsőfokú szakképzésben vesznek részt, további előnyöket élvezhetnek. Megszerzett kreditpontjaikat ugyanis beszámíttathatják a főiskolákon, egyetemeken, viszont a szakképzésben eltöltött négy félév nem számít bele az állam által finanszírozott tizenkét félévbe.

A Perfekt Szakközép- és Szakiskolánál például ingyenes nappali képzések közül választhatnak a továbbtanulni vágyók. A képzések időtartama fél év és két esztendő között mozog, s összesen 15 városban található meg az iskola. A 23 év felettiekre számára esti tagozaton is indítanak képzéseket. Az esti tagozaton tanulók is kapnak diákigazolványt, így az ezzel járó utazási kedvezményt is igénybe vehetik. Az esti tagozaton a tanítás rendje alkalmazkodik a tanulók igényeihez, figyelembe véve munkahelyi elfoglaltságaikat is.
A Perfekt legkedveltebb szakképzései közé tartozik a pénzügyi- és számviteli ügyintéző, marketing- és reklámügyintéző, logisztikai ügyintéző, sportszervező menedzser, szociális gondozó, ápoló, banki szakügyintéző, és a jogi asszisztens.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17