20 °C Budapest

Nincs veszve minden, ha nem sikerült a felvételi

2009. augusztus 4. 11:32

Július végén derültek ki az idei felsőoktatási ponthatárok és hamarosan a pótfelvételik ideje is lejár. Azok, akik nem jutottak be idén felsőoktatási intézménybe, dönthetnek úgy, hogy inkább egy rendes kétkezi szakmát szereznek, amelyekkel néha könnyebb is egy jó állást találni, mint egy diplomával.

Számos képzés közül választhatnak azok az érettségivel rendelkező fiatalok, akik úgy döntenek, hogy mégis szeretnének továbbtanulni. A képzések nagy előnye, hogy iskolarendszerű szakképzést nyújtanak tanulói jogviszony létesítésével, vagyis diákigazolvány, 20 éves korig családi pótlék, egészségbiztosítás, ingyenes tankönyv, és árvaellátás jár a tanulóknak. Akik pedig felsőfokú szakképzésben vesznek részt, további előnyöket élvezhetnek. Megszerzett kreditpontjaikat ugyanis beszámíttathatják a főiskolákon, egyetemeken, viszont a szakképzésben eltöltött négy félév nem számít bele az állam által finanszírozott tizenkét félévbe.

A Perfekt Szakközép- és Szakiskolánál például ingyenes nappali képzések közül választhatnak a továbbtanulni vágyók. A képzések időtartama fél év és két esztendő között mozog, s összesen 15 városban található meg az iskola. A 23 év felettiekre számára esti tagozaton is indítanak képzéseket. Az esti tagozaton tanulók is kapnak diákigazolványt, így az ezzel járó utazási kedvezményt is igénybe vehetik. Az esti tagozaton a tanítás rendje alkalmazkodik a tanulók igényeihez, figyelembe véve munkahelyi elfoglaltságaikat is.
A Perfekt legkedveltebb szakképzései közé tartozik a pénzügyi- és számviteli ügyintéző, marketing- és reklámügyintéző, logisztikai ügyintéző, sportszervező menedzser, szociális gondozó, ápoló, banki szakügyintéző, és a jogi asszisztens.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?