25 °C Budapest

Nincs veszve minden, ha nem sikerült a felvételi

2009. augusztus 4. 11:32

Július végén derültek ki az idei felsőoktatási ponthatárok és hamarosan a pótfelvételik ideje is lejár. Azok, akik nem jutottak be idén felsőoktatási intézménybe, dönthetnek úgy, hogy inkább egy rendes kétkezi szakmát szereznek, amelyekkel néha könnyebb is egy jó állást találni, mint egy diplomával.

Számos képzés közül választhatnak azok az érettségivel rendelkező fiatalok, akik úgy döntenek, hogy mégis szeretnének továbbtanulni. A képzések nagy előnye, hogy iskolarendszerű szakképzést nyújtanak tanulói jogviszony létesítésével, vagyis diákigazolvány, 20 éves korig családi pótlék, egészségbiztosítás, ingyenes tankönyv, és árvaellátás jár a tanulóknak. Akik pedig felsőfokú szakképzésben vesznek részt, további előnyöket élvezhetnek. Megszerzett kreditpontjaikat ugyanis beszámíttathatják a főiskolákon, egyetemeken, viszont a szakképzésben eltöltött négy félév nem számít bele az állam által finanszírozott tizenkét félévbe.

A Perfekt Szakközép- és Szakiskolánál például ingyenes nappali képzések közül választhatnak a továbbtanulni vágyók. A képzések időtartama fél év és két esztendő között mozog, s összesen 15 városban található meg az iskola. A 23 év felettiekre számára esti tagozaton is indítanak képzéseket. Az esti tagozaton tanulók is kapnak diákigazolványt, így az ezzel járó utazási kedvezményt is igénybe vehetik. Az esti tagozaton a tanítás rendje alkalmazkodik a tanulók igényeihez, figyelembe véve munkahelyi elfoglaltságaikat is.
A Perfekt legkedveltebb szakképzései közé tartozik a pénzügyi- és számviteli ügyintéző, marketing- és reklámügyintéző, logisztikai ügyintéző, sportszervező menedzser, szociális gondozó, ápoló, banki szakügyintéző, és a jogi asszisztens.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem