7 °C Budapest

Bátran hagyd otthon a fogkeféd: nem biztos, hogy drága a külföld

2009. augusztus 5. 12:32

A turistáknak az idén gondosan meg kell tervezniük, hogy mit tesznek a csomagjukba, ugyanis egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány szerint egyes nyaraláshoz szükséges alapfelszereléseket olcsóbban lehet külföldön beszerezni.

A Visa Europe Suitcase Index 16 népszerű nyaralási cikk árát hasonlítja össze a napszemüvegtől a fürdőnadrágig a világ 17 legnagyobb nyaralóhelyén. A 16 árucikket az USA-ban szerezhetjük be a legolcsóbban, összesen 146 484 forintért (548,62 EUR). A sort az Egyesült Királyság követi, ahol összesen 158 691 forintot (594,34 EUR) kell fizetnünk az árucikkekért.

Bizonyos cikkeket igen kedvező áron vásárolhatunk meg külföldön. A strandolni vágyók Németországban vehetnek maguknak a legjobb áron Speedo fürdőnadrágot, mindössze 3208 forintért (12 EUR). A strandtörölköző Csehországban a legolcsóbb, itt 1399 forintba (5,2 EUR) kerül. A kiegészítőket illetően a Rayban napszemüvegek az USA-ban a legolcsóbbak (17 215 forint; 64,4 EUR), és a kis elektronikus szerkentyűket is itt kínálják a legkedvezőbb áron (egy 8GB-os iPod Nano 27 544 forint, azaz 103 EUR).

A Karib tenger messzi vidékére utazóknak kell a legjobban odafigyelniük.. Ők reménykedjenek abban, hogy bőröndjük nem vész el az úton, mivel itt kerül a legtöbbe a hiányzó tárgyak pótlása: a fenti 16 cikk 162.724 jamaikai dollárba, azaz mintegy 350 560 forintba (1313 EUR) kerül, ami több mint a duplája az Egyesült Királyság árainak.

Simon Kleine, a Visa Europe külső kommunikációs osztályának vezetője elmondta: "A Suitcase Index felvilágosít minket arról, hogy milyen nagymértékű eltérések lehetnek a nyaraláshoz szükséges alapkellékek árai között az egyes országokban. Éppen ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy az idén nagyon figyeljen oda a csomagolásra. És aki nem felejti el magával vinni a Visa kártyáját, az remélhetőleg pótolni tudja az otthon felejtett fürdőnadrágját, hiszen a kártya világszerte több mint 30 millió elfogadóhelyen használható".

A sok szuvenírt vásárló turisták, akiknek egy plusz bőröndöt kell venniük, hogy mindent haza tudjanak hozni, Bulgáriában találják a legjobb ár-érték arányt, ahol egy Samsonite bőrönd csak 13 080 forintba (49 EUR) kerül (ugyanez a modell az Egyesült Királyságban 24 101 forint). Ennek ellenére a többi alapkellék pótlása tekintetében Bulgária a második legdrágább ország; az összköltség itt 927 euró, illetve 244 140 forint.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?