13 °C Budapest

Bátran hagyd otthon a fogkeféd: nem biztos, hogy drága a külföld

2009. augusztus 5. 12:32

A turistáknak az idén gondosan meg kell tervezniük, hogy mit tesznek a csomagjukba, ugyanis egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány szerint egyes nyaraláshoz szükséges alapfelszereléseket olcsóbban lehet külföldön beszerezni.

A Visa Europe Suitcase Index 16 népszerű nyaralási cikk árát hasonlítja össze a napszemüvegtől a fürdőnadrágig a világ 17 legnagyobb nyaralóhelyén. A 16 árucikket az USA-ban szerezhetjük be a legolcsóbban, összesen 146 484 forintért (548,62 EUR). A sort az Egyesült Királyság követi, ahol összesen 158 691 forintot (594,34 EUR) kell fizetnünk az árucikkekért.

Bizonyos cikkeket igen kedvező áron vásárolhatunk meg külföldön. A strandolni vágyók Németországban vehetnek maguknak a legjobb áron Speedo fürdőnadrágot, mindössze 3208 forintért (12 EUR). A strandtörölköző Csehországban a legolcsóbb, itt 1399 forintba (5,2 EUR) kerül. A kiegészítőket illetően a Rayban napszemüvegek az USA-ban a legolcsóbbak (17 215 forint; 64,4 EUR), és a kis elektronikus szerkentyűket is itt kínálják a legkedvezőbb áron (egy 8GB-os iPod Nano 27 544 forint, azaz 103 EUR).

A Karib tenger messzi vidékére utazóknak kell a legjobban odafigyelniük.. Ők reménykedjenek abban, hogy bőröndjük nem vész el az úton, mivel itt kerül a legtöbbe a hiányzó tárgyak pótlása: a fenti 16 cikk 162.724 jamaikai dollárba, azaz mintegy 350 560 forintba (1313 EUR) kerül, ami több mint a duplája az Egyesült Királyság árainak.

Simon Kleine, a Visa Europe külső kommunikációs osztályának vezetője elmondta: "A Suitcase Index felvilágosít minket arról, hogy milyen nagymértékű eltérések lehetnek a nyaraláshoz szükséges alapkellékek árai között az egyes országokban. Éppen ezért azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy az idén nagyon figyeljen oda a csomagolásra. És aki nem felejti el magával vinni a Visa kártyáját, az remélhetőleg pótolni tudja az otthon felejtett fürdőnadrágját, hiszen a kártya világszerte több mint 30 millió elfogadóhelyen használható".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A sok szuvenírt vásárló turisták, akiknek egy plusz bőröndöt kell venniük, hogy mindent haza tudjanak hozni, Bulgáriában találják a legjobb ár-érték arányt, ahol egy Samsonite bőrönd csak 13 080 forintba (49 EUR) kerül (ugyanez a modell az Egyesült Királyságban 24 101 forint). Ennek ellenére a többi alapkellék pótlása tekintetében Bulgária a második legdrágább ország; az összköltség itt 927 euró, illetve 244 140 forint.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem