6 °C Budapest

Szigorítás: jobban figyelnének az utazási irodákra

2009. augusztus 4. 08:28

A jelenlegi jogszabályok szigorítását sürgeti a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége azért, hogy több gyanútlan utast ne érjen kár utazási irodájának csődje esetén.

A FEOSZ szerint ugyanis a közelmúlt csődeseményei azt igazolják, hogy már az engedéllyel rendelkező, hivatalosan jegyzett irodák ügyfelei sem utazhatnak teljes nyugalommal .

Idén már 6 utaztató cég húzta le a rolót, szakértők szerint augusztusban további csődhullám jöhet. Az irodák sokszor nem tartják be az utazási szerződést, de nem ritka az sem, hogy az utaztató kettébontja cégét, így szerényebb mértékű biztosítást kell kötnie.

A szövetség szerint a jelenlegi szabályozás nem elég ahhoz, hogy megvédje a fogyasztók pénzét és bizalmát az egyre gyakoribb visszaélésektől. Szigorúbb könyvvizsgálatot, fokozott ellenőrzést, további garanciákat szorgalmaznak. Azt is szeretnék elérni, hogy ne irányíthassanak a háttérből olyanok utazási irodákat, akik korábban már csődbe vittek hasonló vállalkozást.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30