9 °C Budapest

Becsődölt az 5 Kontinens: mit tehetsz, ha már befizetted az utad?

2009. június 19. 11:32

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szerdán törölte a nyilvántartásból az 5 Kontinens utazási irodát, amely így nem szervezhet és nem bonyolíthat tovább utakat. Akár 2000 ügyfelet érinthet az iroda bezárása, nagyjából kétszázan most vannak külföldön.

Az 5 Kontinens utazási iroda a vagyoni biztosíték tekintetében a QBE Insurance Europe Limited Magyarországi Fióktelepe (Atlasz Biztosítónál) rendelkezik külföldi utazásszervezői tevékenységre vonatkozó felelősségbiztosítással.

Dr. Horváth Péter, a QBE Atlasz Biztosító Zrt. értékesítési igazgatója a Pénzcentrumnak elmondta: jelenleg is folyik az utazási iroda mintegy 200, külföldön maradt ügyfeleinek hazaszállítása.

Azoknak, akik foglalással rendelkeznek, az értékesítési igazgató azt tanácsolta, hogy minél hamarabb, ajánlott levélben küldjék el a QBE címére (1143 Budapest, Stefánia út 51.) az 5 Kontinenstől kapott számlák és szerződések eredeti példányát. (Mindenképp érdemes először lefénymásolni a dokumentumokat).

A papírok leadását személyesen is megtehetik a biztosítótársaság valamely fiókjában, melyek listája itt található. A Pénzcentrum információi szerint azonban érdemes erre több időt szánni, hiszen ma délelőtt is hosszú sorok kígyóztak a biztosítótársaság zuglói központja előtt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dr. Horváth Péter szerint a biztosítónak meg kell várnia az összes kárigény bejelentését, ezért egyelőre még nem lehet megmondani, ki mikor juthat a pénzéhez, és a kárpótlás összegét sem lehet még tudni. Azt sem tudják garantálni, hogy még idén nyáron megkaphatják a károsultak a pénzüket.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm