18 °C Budapest

Becsődölt az 5 Kontinens: mit tehetsz, ha már befizetted az utad?

2009. június 19. 11:32

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szerdán törölte a nyilvántartásból az 5 Kontinens utazási irodát, amely így nem szervezhet és nem bonyolíthat tovább utakat. Akár 2000 ügyfelet érinthet az iroda bezárása, nagyjából kétszázan most vannak külföldön.

Az 5 Kontinens utazási iroda a vagyoni biztosíték tekintetében a QBE Insurance Europe Limited Magyarországi Fióktelepe (Atlasz Biztosítónál) rendelkezik külföldi utazásszervezői tevékenységre vonatkozó felelősségbiztosítással.

Dr. Horváth Péter, a QBE Atlasz Biztosító Zrt. értékesítési igazgatója a Pénzcentrumnak elmondta: jelenleg is folyik az utazási iroda mintegy 200, külföldön maradt ügyfeleinek hazaszállítása.

Azoknak, akik foglalással rendelkeznek, az értékesítési igazgató azt tanácsolta, hogy minél hamarabb, ajánlott levélben küldjék el a QBE címére (1143 Budapest, Stefánia út 51.) az 5 Kontinenstől kapott számlák és szerződések eredeti példányát. (Mindenképp érdemes először lefénymásolni a dokumentumokat).

A papírok leadását személyesen is megtehetik a biztosítótársaság valamely fiókjában, melyek listája itt található. A Pénzcentrum információi szerint azonban érdemes erre több időt szánni, hiszen ma délelőtt is hosszú sorok kígyóztak a biztosítótársaság zuglói központja előtt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Dr. Horváth Péter szerint a biztosítónak meg kell várnia az összes kárigény bejelentését, ezért egyelőre még nem lehet megmondani, ki mikor juthat a pénzéhez, és a kárpótlás összegét sem lehet még tudni. Azt sem tudják garantálni, hogy még idén nyáron megkaphatják a károsultak a pénzüket.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 18. szombat
Diána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?