Parkoltat a MÁV: sínek helyett P+R!

Pénzcentrum
2009. május 22. 09:03

Mintegy 1500 gépkocsi és 710 kerékpár biztonságos, őrzött tárolására alkalmas parkolót kíván a MÁV a jelenleg kihasználatlan, vasútüzemhez nem használt elővárosi területein kialakítani.

A 130 ezer telket, épületet kezelő vasút ingatlanhasznosítási tervében irodaházai eladására, pályaudvarai fejlesztésére koncentrál. 15 milliárd forinttal gazdálkodó ingatlanalapjának megvalósításáról azonban letett a MÁV, az abba szánt ingatlanok értékesítéséhez éppen csak hozzáfogtak, a hasznosítási program bevételt eddig nem hozott.

Ugyanakkor a budapesti elővárosi vonalak mentén fekvő húsz állomás parkolóinak kiépítésére egymilliárd forintot nyert a regionális operatív program (ROP) pályázatain, melynek köszönhetően Nagykátán nyolcvan, Cegléden száz, Rákoshegyen 130, Budafok belvárosi állomásán 140 P+R parkoló épülhet.

Nagyot lendíthet a vasút elővárosi szolgáltatásain, ha szabad jelzést kapnak a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) felügyelete alatt álló állomási beruházások, melynek keretében 110 vasútállomáson épülhetnek új parkolók mintegy 11300 gépkocsi és 3900 kerékpár számára biztosítva helyet.

Lassabban halad a MÁV a nagy fővárosi pályaudvarok hasznosításával. A Józsefvárosi pályaudvar esetében selejtezni kell a pályaudvaron futó, ma már használaton kívüli síneket, és meg kell egyezni a pályaudvaron álló épületeket bérlő lakókkal is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vasút vezérigazgatóságának otthont adó Andrássy úti irodaház is eladásra kerül. Az 1900-ban emelt épületre a pályázók július közepéig adhatnak ajánlatot, igaz, egyelőre csak két-három befektető érdeklődéséről lehet tudni.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm