Adathalászok támadtak a Facebookon!

Pénzcentrum
2009. május 15. 16:47

Csütörtökön hacker támadást érte a 200 millió felhasználót számláló közösségi portált. Több regisztrált jelszavát sikerült ellopniuk.

A hackerek úgy jutottak a jelszavakhoz, hogy néhány felhasználó oldalát feltörték, azokról e-maileket küldtek az ismerősöknek, amiben egy linket helyeztek el, ami egy hamis Facebook oldalra mutatott, ahol meg kellett adniuk ismét jelszavukat, amit egyből le is másoltak az adathalászok.

A hamis domain-ek, amikre a linkek mutattak a www.151.im, www.121.im és a www.123.im voltak, melyeket a Facebook azóta eltávolított.

Az eltulajdonított jelszavakkal a hackereknek vélhetően az volt a céljuk, hogy a későbbiekben spameket tudjanak küldeni a Facebook felhasználóinak hamis gyógyszerekről, és egyéb termékekről.

Az adathalászok az ilyen közösségi oldalakon azt használják ki, hogy a felhasználók csak regisztrált tagok lehetnek, így az ott küldött e-mailekkel szemben sokkal kevésbé elővigyázatosak az emberek.

Tavaly is több ilyen támadás érte a Facebookot, melyek közül a legveszélyesebb a Koobface nevű vírustámadás volt. Ezt szintén e-mailen keresztül terjesztették, és a benne lévő linkre kattintva a felhasználó PC-jére telepítődött a vírus.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?