11 °C Budapest

Adathalászok támadtak a Facebookon!

Pénzcentrum
2009. május 15. 16:47

Csütörtökön hacker támadást érte a 200 millió felhasználót számláló közösségi portált. Több regisztrált jelszavát sikerült ellopniuk.

A hackerek úgy jutottak a jelszavakhoz, hogy néhány felhasználó oldalát feltörték, azokról e-maileket küldtek az ismerősöknek, amiben egy linket helyeztek el, ami egy hamis Facebook oldalra mutatott, ahol meg kellett adniuk ismét jelszavukat, amit egyből le is másoltak az adathalászok.

A hamis domain-ek, amikre a linkek mutattak a www.151.im, www.121.im és a www.123.im voltak, melyeket a Facebook azóta eltávolított.

Az eltulajdonított jelszavakkal a hackereknek vélhetően az volt a céljuk, hogy a későbbiekben spameket tudjanak küldeni a Facebook felhasználóinak hamis gyógyszerekről, és egyéb termékekről.

Az adathalászok az ilyen közösségi oldalakon azt használják ki, hogy a felhasználók csak regisztrált tagok lehetnek, így az ott küldött e-mailekkel szemben sokkal kevésbé elővigyázatosak az emberek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tavaly is több ilyen támadás érte a Facebookot, melyek közül a legveszélyesebb a Koobface nevű vírustámadás volt. Ezt szintén e-mailen keresztül terjesztették, és a benne lévő linkre kattintva a felhasználó PC-jére telepítődött a vírus.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm