13 °C Budapest

A "zöld" bank nem talált legyőzőre!

Pénzcentrum
2009. április 20. 14:00

A környezetvédelem érdekében és a klímaváltozás ellen tett minden intézkedés üdvözlendő. A Carbon Trust Standard elnevezésű környezetvédő intézet vállalatok, bankok és egyéb szervezetek számára tavaly meghirdetett versenyének a napokban tartották az eredményhirdetését. A pályázók közül az nyerhette meg a díjat, amely leginkább csökkenteni tudta ökológiai lábnyomát.

A díj idén - első ízben a brit pénzintézetek közül - a Yorkshire Bankot illette, mely egy év alatt 15,8 %-kal csökkentette káros-anyag kibocsátását. A pénzintézet célul tűzte ki, hogy éveken belül a nullára csökkenti szén-kitettségét, aminek elérése érdekében minden erőfeszítést megtesznek.

A bank kiemelkedő szerepet vállalt a klímaváltozás megakadályozásáért folytatott küzdelem során, a szénalapú energiahordozók felhasználásának csökkentésével jelentősen hozzájárult környezetünk védelméhez. A verseny szervezői nagyra értékelték, hogy ilyen rövid idő alatt ennyivel csökkenteni tudták a pénzintézet ökológiai lábnyomát.

A kitüntetett Yorkshire Bank környezetvédelmi programjáért felelős vezetője elmondta, hogy az elismerés rendkívül fontos a pénzintézet számára, mert ezzel megkapták az első visszaigazolást arra vonatkozóan, hogy jó felé haladnak a szénalapú energiafelhasználás minimalizálásának útján. A díj elhódításával egy lépéssel ismét közelebb kerültek a kitűzött céljaik eléréséhez.

A díjat odaítélő szervezet elnöke hozzátette, hogy a versengés során folyamatosan dokumentálták a pályázók energiafelhasználását, így a viadal minden szempontból hiteles és a végeredményt a tényadatok határozták meg. Az indulók bebizonyították, hogy a nagyobb egységben működő szervezetek is képesek tenni a környezetünk védelmében, a gratulációk mellett minden díjazottnak köszönet is jár.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A környezetvédők szerint a vállalkozások, pénzintézetek és egyéb szervezetek az elmúlt egy évben megszerzett tapasztalataikat az üzleti életben is hasznosíthatják, így a befektetett energia duplán megtérülhet.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07