17 °C Budapest

A "zöld" bank nem talált legyőzőre!

Pénzcentrum
2009. április 20. 14:00

A környezetvédelem érdekében és a klímaváltozás ellen tett minden intézkedés üdvözlendő. A Carbon Trust Standard elnevezésű környezetvédő intézet vállalatok, bankok és egyéb szervezetek számára tavaly meghirdetett versenyének a napokban tartották az eredményhirdetését. A pályázók közül az nyerhette meg a díjat, amely leginkább csökkenteni tudta ökológiai lábnyomát.

A díj idén - első ízben a brit pénzintézetek közül - a Yorkshire Bankot illette, mely egy év alatt 15,8 %-kal csökkentette káros-anyag kibocsátását. A pénzintézet célul tűzte ki, hogy éveken belül a nullára csökkenti szén-kitettségét, aminek elérése érdekében minden erőfeszítést megtesznek.

A bank kiemelkedő szerepet vállalt a klímaváltozás megakadályozásáért folytatott küzdelem során, a szénalapú energiahordozók felhasználásának csökkentésével jelentősen hozzájárult környezetünk védelméhez. A verseny szervezői nagyra értékelték, hogy ilyen rövid idő alatt ennyivel csökkenteni tudták a pénzintézet ökológiai lábnyomát.

A kitüntetett Yorkshire Bank környezetvédelmi programjáért felelős vezetője elmondta, hogy az elismerés rendkívül fontos a pénzintézet számára, mert ezzel megkapták az első visszaigazolást arra vonatkozóan, hogy jó felé haladnak a szénalapú energiafelhasználás minimalizálásának útján. A díj elhódításával egy lépéssel ismét közelebb kerültek a kitűzött céljaik eléréséhez.

A díjat odaítélő szervezet elnöke hozzátette, hogy a versengés során folyamatosan dokumentálták a pályázók energiafelhasználását, így a viadal minden szempontból hiteles és a végeredményt a tényadatok határozták meg. Az indulók bebizonyították, hogy a nagyobb egységben működő szervezetek is képesek tenni a környezetünk védelmében, a gratulációk mellett minden díjazottnak köszönet is jár.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A környezetvédők szerint a vállalkozások, pénzintézetek és egyéb szervezetek az elmúlt egy évben megszerzett tapasztalataikat az üzleti életben is hasznosíthatják, így a befektetett energia duplán megtérülhet.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem