A "zöld" bank nem talált legyőzőre!

Pénzcentrum
2009. április 20. 14:00

A környezetvédelem érdekében és a klímaváltozás ellen tett minden intézkedés üdvözlendő. A Carbon Trust Standard elnevezésű környezetvédő intézet vállalatok, bankok és egyéb szervezetek számára tavaly meghirdetett versenyének a napokban tartották az eredményhirdetését. A pályázók közül az nyerhette meg a díjat, amely leginkább csökkenteni tudta ökológiai lábnyomát.

A díj idén - első ízben a brit pénzintézetek közül - a Yorkshire Bankot illette, mely egy év alatt 15,8 %-kal csökkentette káros-anyag kibocsátását. A pénzintézet célul tűzte ki, hogy éveken belül a nullára csökkenti szén-kitettségét, aminek elérése érdekében minden erőfeszítést megtesznek.

A bank kiemelkedő szerepet vállalt a klímaváltozás megakadályozásáért folytatott küzdelem során, a szénalapú energiahordozók felhasználásának csökkentésével jelentősen hozzájárult környezetünk védelméhez. A verseny szervezői nagyra értékelték, hogy ilyen rövid idő alatt ennyivel csökkenteni tudták a pénzintézet ökológiai lábnyomát.

A kitüntetett Yorkshire Bank környezetvédelmi programjáért felelős vezetője elmondta, hogy az elismerés rendkívül fontos a pénzintézet számára, mert ezzel megkapták az első visszaigazolást arra vonatkozóan, hogy jó felé haladnak a szénalapú energiafelhasználás minimalizálásának útján. A díj elhódításával egy lépéssel ismét közelebb kerültek a kitűzött céljaik eléréséhez.

A díjat odaítélő szervezet elnöke hozzátette, hogy a versengés során folyamatosan dokumentálták a pályázók energiafelhasználását, így a viadal minden szempontból hiteles és a végeredményt a tényadatok határozták meg. Az indulók bebizonyították, hogy a nagyobb egységben működő szervezetek is képesek tenni a környezetünk védelmében, a gratulációk mellett minden díjazottnak köszönet is jár.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A környezetvédők szerint a vállalkozások, pénzintézetek és egyéb szervezetek az elmúlt egy évben megszerzett tapasztalataikat az üzleti életben is hasznosíthatják, így a befektetett energia duplán megtérülhet.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?