18 °C Budapest

Elképesztő! A 39 éves szűz lett a hétvége vállalkozója!

Pénzcentrum
2009. március 30. 14:00

Egy hete még nem sokan tudhatták sem Magyarországon, sem a világ számos országban, hogy a Virgin (Szűz) nevű cég egyáltalán a világon van, a hétvége során azonban sokan megismerkedhettek ezzel a névvel.

A tulajdonos Richard Branson remek üzleti érzékről tanúbizonyságot téve még pénteken írt alá egy szponzorszerződést a Brawn GP-vel, amely a hétvége folyamán kettős győzelmet aratott a száguldó cirkusz idénynyitó futamán.


Richard Branson (Forrás: virgin.com)

A sikeres hétvége után a Virgin-csoport tulajdonosa a támogatás elmélyítését fontolgatja, azt sem tartja kizártnak, hogy a csapat a későbbiekben felveszi a Virgin nevet. A milliárdos a nagydíj előtt az utolsó szalmaszálat megragadva kötött támogatói szerződést a Brawn csapattal, melynek keretében futamonként negyedmillió dollárral támogatja az istállót.

A támogatás a sikerek hatására tovább emelkedhet, de Branson a tulajdonrész vásárlását sem vetette még el (korábban ő is kopogtatott a Hondánál, de valljuk be azért hozzáértőbb kezekbe került a csapat). Két hónapja még az is kétséges volt, hogy a csapat egyáltalán ott lesz az évadnyitón, most pedig kettős győzelmet ünnepelhetnek.

A Virgin cég igen tiszteletreméltó üzleti sikereket ért az elmúlt 39 évben. A brit felnőtt lakosság körében végzett felmérések szerint bámulatos, amit Branson csapata az elmúlt évtizedekben véghezvitt. A Virgint 20 évesen 1970-ben alapította Branson, a lemezárusító sufnicég előbb saját stúdiót nyitott, majd néhány év elteltével már a legnagyobb lemezcégek között emlegették a nevét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Branson olyan nevekkel és zenekarokkal dolgozott együtt, mint Mike Oldfield, a Sex Pistols, a Culture Club vagy a Rolling Stones. A birodalom jelenleg a világ 30 országában van jelen és rendkívül szerteágazó tevékenységet folytat. A szolgáltatásokat kényelmi és luxusajánlatokkal bővítették, de működnek a médiában, a távközlésben, az utaztatásban (ide tartoznak a 12 kilométeres magasságban kínált földkörüli utak is), foglalkoznak pénzügyi és egészségügyi tevékenységekkel, valamint szerepet vállalnak a környezetvédelemben is.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem