10 °C Budapest

Bemutatták az első napenergiával működő város terveit!

Pénzcentrum
2009. április 12. 12:00

Egy washingtoni ingatlan konferencián politikusok, vállalatvezetők és környezetvédők jelenlétében leplezték le annak a nagyratörő városfejlesztésnek a terveit, amely a beruházó szerint kizárólag napenergia felhasználásával működtethető. A floridai eco-várost egy 17 ezer hektáros területen építenék fel, a területen működne az ország legnagyobb napenergia átalakító gyáregysége.

A fejlesztő szerint az összesen 19 500 lakás felépítésével megvalósítandó új, környezetbarát város jó példa lehetne az ország és az egész világ előtt. A beruházó büszke, hogy őket érte a megtiszteltetés, hogy a világ egyik legnagyobb környezetkímélő fejlesztését megismertessék a nagyvilággal. Az épületeket a legszigorúbb környezetvédelmi és építészeti előírások betartása mellett valósítanák meg.

A beruházás hasznosságát nem kell bizonygatni, bár a mérnökök még dolgoznak egy biztonságos energia raktározására alkalmas megoldás kialakításán. Amíg ez nem működik, addig nap közben a napenergia üzem a többletenergiát a hagyományos elosztó rendszer felé szolgáltatná, amit éjszaka - amikor nem termelnek a napelemek - visszakapna. A projekt mindent egybevetve zéró káros-anyag kibocsátási értékeket tudna produkálni.

A 350 hektáros napelem mező a lakóingatlan fejlesztésektől nem messze kerülne kialakításra, a környezetvédelmi szempontok említésekor érdemes megjegyezni, hogy a terület szomszédságában egy nemzeti park húzódik. A kifogyhatatlan és tiszta energiaforrás felhasználásának szélesebb körben történő kiterjesztése vállalkozásokat vonzana és munkahelyeket teremtene. A beruházó szerint a jelen fejlesztés 20 ezer állandó és több ezer idénymunkást venne igénybe az építkezés során.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm