16 °C Budapest

Bemutatták az első napenergiával működő város terveit!

Pénzcentrum
2009. április 12. 12:00

Egy washingtoni ingatlan konferencián politikusok, vállalatvezetők és környezetvédők jelenlétében leplezték le annak a nagyratörő városfejlesztésnek a terveit, amely a beruházó szerint kizárólag napenergia felhasználásával működtethető. A floridai eco-várost egy 17 ezer hektáros területen építenék fel, a területen működne az ország legnagyobb napenergia átalakító gyáregysége.

A fejlesztő szerint az összesen 19 500 lakás felépítésével megvalósítandó új, környezetbarát város jó példa lehetne az ország és az egész világ előtt. A beruházó büszke, hogy őket érte a megtiszteltetés, hogy a világ egyik legnagyobb környezetkímélő fejlesztését megismertessék a nagyvilággal. Az épületeket a legszigorúbb környezetvédelmi és építészeti előírások betartása mellett valósítanák meg.

A beruházás hasznosságát nem kell bizonygatni, bár a mérnökök még dolgoznak egy biztonságos energia raktározására alkalmas megoldás kialakításán. Amíg ez nem működik, addig nap közben a napenergia üzem a többletenergiát a hagyományos elosztó rendszer felé szolgáltatná, amit éjszaka - amikor nem termelnek a napelemek - visszakapna. A projekt mindent egybevetve zéró káros-anyag kibocsátási értékeket tudna produkálni.

A 350 hektáros napelem mező a lakóingatlan fejlesztésektől nem messze kerülne kialakításra, a környezetvédelmi szempontok említésekor érdemes megjegyezni, hogy a terület szomszédságában egy nemzeti park húzódik. A kifogyhatatlan és tiszta energiaforrás felhasználásának szélesebb körben történő kiterjesztése vállalkozásokat vonzana és munkahelyeket teremtene. A beruházó szerint a jelen fejlesztés 20 ezer állandó és több ezer idénymunkást venne igénybe az építkezés során.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17