26 °C Budapest

Népszavazás lesz a képviselői költségtérítésről

2009. március 30. 13:00

Az Országgyűlésben ma fogják bejelenteni, hogy a képviselői költségtérítések kapcsán feltett kérdésben legkevesebb 525 ezer hiteles aláírás gyűlt össze, így arról népszavazás várható - írja az Index. A referendum kiírásához már kétszázezer hiteles aláírás is elegendő.

Seres Mária kezdeményezése értelmében az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott, elszámolható kiadások után járna költségtérítés. Seres az Index összefoglalója szerint bár távol állónak mondja magát a politikától, de vannak olyan jelek, amelyek szerint kapcsolódik a Zöld Párthoz.

A megfelelő számú hiteles aláírás bejelentését követően az Országgyűlésnek a bejelentéstől számított 15 napon belül kell döntenie, mérlegelés nélkül. A népszavazás időpontját a köztársasági elnök tűzi ki. Praktikus okok miatt elképzelhető, hogy a népszavazásra a június 7-én egyébként is megrendezésre kerülő európai parlamenti választásokkal együtt kerül sor.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm