Ön mely cégeket mentené meg adóforintjaiból?

2009. március 23. 15:00

Egy friss nemzetközi felmérés szerint az amerikaiak, és a legnagyobb európai országok lakói ellenzik kormányaik bankokat, biztosítókat, és autógyártókat támogató csomagjait, ugyanakkor a többség egyet ért az építőipar támogatásával, ha adójuk elköltéséről van szó.

A Financial Times és a Harris által végzett online közvélemény-kutatásban több mint 6500 felnőtt vett részt az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban.

Az eredmények alapján az amerikaiak, németek, franciák és britek többsége egyetért az építőipar felkarolásával, míg az olaszok és spanyolok többsége ellenzi az ilyen célra történő költekezést.

Ennél is egyöntetűbb volt azonban a vélemény a bankok mentőcsomagjait illetően, a legkevésbé Nagy-Britanniában ellenzik, ahol a válaszadóknak még így is 64 százaléka pénzkidobásnak tartja, míg a spanyolok 79 százaléka ellenzi a bankmentést.

A legnagyobb ellenszenvet azonban a biztosítók iránt érzik az emberek, de még itt is az amerikaiak a legtoleránsabbak, hiszen az AIG biztosító órás megmentése után is "csak" 77 százalékuk ellenzi a kormányzati támogatásukat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összefoglalva tehát az USA és Európa lakóinak többsége úgy gondolja, hogy hagyni kéne ezeket az iparágakat, illetve azok képviselőit önerőből talpra állni, vagy akár veszni hagyni, semmint adómilliókból megtámogatni őket. Kivételt képeznek az építőiparban tevékenykedők.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem