19 °C Budapest

Ön mely cégeket mentené meg adóforintjaiból?

2009. március 23. 15:00

Egy friss nemzetközi felmérés szerint az amerikaiak, és a legnagyobb európai országok lakói ellenzik kormányaik bankokat, biztosítókat, és autógyártókat támogató csomagjait, ugyanakkor a többség egyet ért az építőipar támogatásával, ha adójuk elköltéséről van szó.

A Financial Times és a Harris által végzett online közvélemény-kutatásban több mint 6500 felnőtt vett részt az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban.

Az eredmények alapján az amerikaiak, németek, franciák és britek többsége egyetért az építőipar felkarolásával, míg az olaszok és spanyolok többsége ellenzi az ilyen célra történő költekezést.

Ennél is egyöntetűbb volt azonban a vélemény a bankok mentőcsomagjait illetően, a legkevésbé Nagy-Britanniában ellenzik, ahol a válaszadóknak még így is 64 százaléka pénzkidobásnak tartja, míg a spanyolok 79 százaléka ellenzi a bankmentést.

A legnagyobb ellenszenvet azonban a biztosítók iránt érzik az emberek, de még itt is az amerikaiak a legtoleránsabbak, hiszen az AIG biztosító órás megmentése után is "csak" 77 százalékuk ellenzi a kormányzati támogatásukat.

Összefoglalva tehát az USA és Európa lakóinak többsége úgy gondolja, hogy hagyni kéne ezeket az iparágakat, illetve azok képviselőit önerőből talpra állni, vagy akár veszni hagyni, semmint adómilliókból megtámogatni őket. Kivételt képeznek az építőiparban tevékenykedők.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?