17 °C Budapest

Vége a milliós bónuszoknak

2009. március 24. 10:15

Nemcsak a pénzintézetek, de sok más ágazat képviselői is bejelentették a közelmúltban, hogy felfüggesztik a bónuszprogramjukat. Persze nem önkéntesen.

A bónuszprogramok visszavonása mögött általában a kormányok nyomása áll, mely a közvélemény elégedetlenségét közvetíti a jutalmazásokkal kapcsolatban. A holland pénzügyminisztérium például a parlamentnek írt levélben közölte, hogy az eddiginél szigorúbb bónusz-szabályozást kíván bevezetni az olyan vállalatoknál, amelyek állami támogatást kaptak. A tárca kész perre menni, ha úgy látja, hogy másként nem tud gátat szabni az indokolatlanul nagy jutalmaknak.

Az ING Groep Nv azonban megelőzte a kormányt: a bank 1 200 dolgozóját - köztük 200 felsővezetőjét - szólította fel, hogy fizessék vissza a 2008-ban felvett bónuszaikat. A Société Générale vezetői szintén visszafizetik a jutalmaikat. Franciaország harmadik legnagyobb bankja önként mondott le a jutalmak további osztogatásáról, miután Nicolas Sarkozy megfenyegette a céget, hogy teljes egészében megtiltja a bónuszok kifizetését. A bank korábban 1,7 milliárd euró hitelgaranciát kapott a francia államtól.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?