5 °C Budapest

Vége a milliós bónuszoknak

2009. március 24. 10:15

Nemcsak a pénzintézetek, de sok más ágazat képviselői is bejelentették a közelmúltban, hogy felfüggesztik a bónuszprogramjukat. Persze nem önkéntesen.

A bónuszprogramok visszavonása mögött általában a kormányok nyomása áll, mely a közvélemény elégedetlenségét közvetíti a jutalmazásokkal kapcsolatban. A holland pénzügyminisztérium például a parlamentnek írt levélben közölte, hogy az eddiginél szigorúbb bónusz-szabályozást kíván bevezetni az olyan vállalatoknál, amelyek állami támogatást kaptak. A tárca kész perre menni, ha úgy látja, hogy másként nem tud gátat szabni az indokolatlanul nagy jutalmaknak.

Az ING Groep Nv azonban megelőzte a kormányt: a bank 1 200 dolgozóját - köztük 200 felsővezetőjét - szólította fel, hogy fizessék vissza a 2008-ban felvett bónuszaikat. A Société Générale vezetői szintén visszafizetik a jutalmaikat. Franciaország harmadik legnagyobb bankja önként mondott le a jutalmak további osztogatásáról, miután Nicolas Sarkozy megfenyegette a céget, hogy teljes egészében megtiltja a bónuszok kifizetését. A bank korábban 1,7 milliárd euró hitelgaranciát kapott a francia államtól.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem