17 °C Budapest

Vége a milliós bónuszoknak

2009. március 24. 10:15

Nemcsak a pénzintézetek, de sok más ágazat képviselői is bejelentették a közelmúltban, hogy felfüggesztik a bónuszprogramjukat. Persze nem önkéntesen.

A bónuszprogramok visszavonása mögött általában a kormányok nyomása áll, mely a közvélemény elégedetlenségét közvetíti a jutalmazásokkal kapcsolatban. A holland pénzügyminisztérium például a parlamentnek írt levélben közölte, hogy az eddiginél szigorúbb bónusz-szabályozást kíván bevezetni az olyan vállalatoknál, amelyek állami támogatást kaptak. A tárca kész perre menni, ha úgy látja, hogy másként nem tud gátat szabni az indokolatlanul nagy jutalmaknak.

Az ING Groep Nv azonban megelőzte a kormányt: a bank 1 200 dolgozóját - köztük 200 felsővezetőjét - szólította fel, hogy fizessék vissza a 2008-ban felvett bónuszaikat. A Société Générale vezetői szintén visszafizetik a jutalmaikat. Franciaország harmadik legnagyobb bankja önként mondott le a jutalmak további osztogatásáról, miután Nicolas Sarkozy megfenyegette a céget, hogy teljes egészében megtiltja a bónuszok kifizetését. A bank korábban 1,7 milliárd euró hitelgaranciát kapott a francia államtól.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45