12 °C Budapest

Több millió forintot is érhetnek a legvonzóbb domain-nevek

Pénzcentrum
2007. május 15. 10:00

A mobiltelefonos felhasználásra szánt .mobi kiterjesztésű címek között a legnépszerűbbek több mint 100 ezer dollárért keltek el - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavaly októberben elindult kezdeményezés célja, hogy keretet biztosítson a mobiltelefonos internetes tartalom fejlesztésének. A legismertebb márkák tulajdonosai, valamint a legnagyobb cégek már regisztrálták is saját címűket, sőt működtetik is az oldalakat.

A .mobi kiterjesztésben rejlő lehetőségeket legkorábban, az utaztatásban, turizmusban tevékenykedő vállalatok ismerték fel. A légitársaságok közül elsőként a SAS tette elérhetővé telefonon keresztül is a repülési információkat, a menetrendet és a bejelentkezést is.

Van már mobilos weblapja a prémium kategóriájú autómárkák közül a BMW-nek, a Ferrarinek és a Rolls-Royce-nak, valamint a hírek világából többek között a FoxNewsnak, a BusinessWeeknek, illetve a CNNMoneynak.

Nemzetközi szinten ugyan sikeres a kezdeményezés, nálunk viszont még nem tapasztalható nagy érdeklődés a .mobi kiterjesztés iránt, így itthon egyelőre nem képes betölteni a neki szánt szerepet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00