Több millió forintot is érhetnek a legvonzóbb domain-nevek

Pénzcentrum
2007. május 15. 10:00

A mobiltelefonos felhasználásra szánt .mobi kiterjesztésű címek között a legnépszerűbbek több mint 100 ezer dollárért keltek el - olvasható a Világgazdaságban.

A tavaly októberben elindult kezdeményezés célja, hogy keretet biztosítson a mobiltelefonos internetes tartalom fejlesztésének. A legismertebb márkák tulajdonosai, valamint a legnagyobb cégek már regisztrálták is saját címűket, sőt működtetik is az oldalakat.

A .mobi kiterjesztésben rejlő lehetőségeket legkorábban, az utaztatásban, turizmusban tevékenykedő vállalatok ismerték fel. A légitársaságok közül elsőként a SAS tette elérhetővé telefonon keresztül is a repülési információkat, a menetrendet és a bejelentkezést is.

Van már mobilos weblapja a prémium kategóriájú autómárkák közül a BMW-nek, a Ferrarinek és a Rolls-Royce-nak, valamint a hírek világából többek között a FoxNewsnak, a BusinessWeeknek, illetve a CNNMoneynak.

Nemzetközi szinten ugyan sikeres a kezdeményezés, nálunk viszont még nem tapasztalható nagy érdeklődés a .mobi kiterjesztés iránt, így itthon egyelőre nem képes betölteni a neki szánt szerepet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?