11 °C Budapest

Új mobilos fizetés autópálya-matricára

Pénzcentrum
2007. április 25. 14:07

2007. április 25.-től tovább bővül a virtuális autópálya-matrica vásárlási lehetőségek köre. A Hedz Kft. által kifejlesztett iziSHOPä szolgáltatás segítségével a felhasználók a mobiltelefonjukon keresztül, bankkártyás fizetéssel vásárolhatnak a teljes autópálya-matrica palettából, amelyet ráadásul - a piacon először - már kényelmi díj fizetése nélkül tehetnek meg.

A Hedz Kft. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. együttműködésének köszönhetően április 25.-től új virtuális autópályamatrica-vásárlási lehetőség áll az utazóközönség rendelkezésére. A mobiltelefon segítségével elérhető, bankkártyás fizetésen alapuló iziSHOPä szolgáltatással a teljes virtuális matricapaletta (1-napos, 4-napos, heti és havi) beszerezhető. A GPRS technológiára épülő értékesítési csatorna igénybevételéhez csupán egy alkalmazást kell telepíteni a mobiltelefonra egy egyszerű SMS elküldésével. Ennek hatására a telefon menüje az iziSHOPä mobil vásárlási funkciójával bővül, amelyen keresztül egyszerűen és gyorsan elindítható a matricavásárlási folyamat.

A rendszer egyik különlegessége, hogy a mobilszolgáltatóktól független megoldás használatával az úthasználati jogosultságért felszámított díj nem a mobilszámlát terheli, ugyanis a fizetés bankkártyáról történik. A Visa vagy MasterCard kártyákat elfogadó biztonságos elektronikus fizetés biztosításában a Hedz banki partnere az Inter-Európa Bank. A szolgáltatás további előnye, hogy a hazaiakkal teljesen azonos módon és feltételekkel immáron külföldi mobilosok is ugyanúgy igénybe vehetik. A rendszer már induláskor magyarul, angolul valamint németül is elérhető, és a nyelvek köre a jövőben folyamatosan bővül. Külön kiemelendő, hogy az új rendszer a virtuális matricák értékesítése során nem számol fel kényelmi díjat. A vásárlási tranzakciók költsége még egy alapdíjas SMS áránál is kevesebb, de a vásárló mobil előfizetési feltételeitől függően lehet akár ingyenes is.

Az ÁAK Zrt. virtuális matricaértékesítő rendszere 2006 tavaszán indult. A járművezetők először SMS﷓ben, majd az év végén már interneten és telefonhívással is beszerezhették az úthasználati jogosultságokat. A Hedz Kft. által kifejlesztett módszer a negyedik olyan megoldás, ami kényelmes és biztonságos vásárlási alternatívát jelent az úthasználók számára, hiszen az értékesítőhelyeken esetenként előforduló sorban állás helyett a felsorolt megoldások segítségével pár perc alatt megválthatók a matricák. Az iziSHOPä külön előnye, hogy használata az új ügyfelek számára sem jelent gondot, mivel nincs szükség semmilyen speciális előkészületre, előzetes szerződéskötésre vagy pénzbefizetésre. Az ÁAK Zrt. működésének minden területén a verseny élénkítésére törekszik, és örömmel konstatálja, hogy az elektronikus értékesítési csatornákat alkalmazó partnerei között megjelent az első olyan vállalkozó, amely a tranzakciók lebonyolításáért nem számol fel kényelmi díjat.

A virtuális matrica értékesítő rendszerek sikerét mutatja, hogy 2007 első három hónapjában értékesített 1,8 millió matrica 7,7%-a elektronikus csatornákon keresztül talált gazdára. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az alternatív értékesítési rendszer bővítése érdekében újabb és újabb alvállalkozókkal folytat tárgyalásokat, hogy ezáltal minél több ügyfele számára tegye elérhetővé ezt a kényelmes vásárlási lehetőséget, és hogy a verseny hatására mind kevesebben terheljék kényelmi díjjal a virtuális matricavásárlást.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem