Új mobilos fizetés autópálya-matricára

Pénzcentrum
2007. április 25. 14:07

2007. április 25.-től tovább bővül a virtuális autópálya-matrica vásárlási lehetőségek köre. A Hedz Kft. által kifejlesztett iziSHOPä szolgáltatás segítségével a felhasználók a mobiltelefonjukon keresztül, bankkártyás fizetéssel vásárolhatnak a teljes autópálya-matrica palettából, amelyet ráadásul - a piacon először - már kényelmi díj fizetése nélkül tehetnek meg.

A Hedz Kft. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. együttműködésének köszönhetően április 25.-től új virtuális autópályamatrica-vásárlási lehetőség áll az utazóközönség rendelkezésére. A mobiltelefon segítségével elérhető, bankkártyás fizetésen alapuló iziSHOPä szolgáltatással a teljes virtuális matricapaletta (1-napos, 4-napos, heti és havi) beszerezhető. A GPRS technológiára épülő értékesítési csatorna igénybevételéhez csupán egy alkalmazást kell telepíteni a mobiltelefonra egy egyszerű SMS elküldésével. Ennek hatására a telefon menüje az iziSHOPä mobil vásárlási funkciójával bővül, amelyen keresztül egyszerűen és gyorsan elindítható a matricavásárlási folyamat.

A rendszer egyik különlegessége, hogy a mobilszolgáltatóktól független megoldás használatával az úthasználati jogosultságért felszámított díj nem a mobilszámlát terheli, ugyanis a fizetés bankkártyáról történik. A Visa vagy MasterCard kártyákat elfogadó biztonságos elektronikus fizetés biztosításában a Hedz banki partnere az Inter-Európa Bank. A szolgáltatás további előnye, hogy a hazaiakkal teljesen azonos módon és feltételekkel immáron külföldi mobilosok is ugyanúgy igénybe vehetik. A rendszer már induláskor magyarul, angolul valamint németül is elérhető, és a nyelvek köre a jövőben folyamatosan bővül. Külön kiemelendő, hogy az új rendszer a virtuális matricák értékesítése során nem számol fel kényelmi díjat. A vásárlási tranzakciók költsége még egy alapdíjas SMS áránál is kevesebb, de a vásárló mobil előfizetési feltételeitől függően lehet akár ingyenes is.

Az ÁAK Zrt. virtuális matricaértékesítő rendszere 2006 tavaszán indult. A járművezetők először SMS﷓ben, majd az év végén már interneten és telefonhívással is beszerezhették az úthasználati jogosultságokat. A Hedz Kft. által kifejlesztett módszer a negyedik olyan megoldás, ami kényelmes és biztonságos vásárlási alternatívát jelent az úthasználók számára, hiszen az értékesítőhelyeken esetenként előforduló sorban állás helyett a felsorolt megoldások segítségével pár perc alatt megválthatók a matricák. Az iziSHOPä külön előnye, hogy használata az új ügyfelek számára sem jelent gondot, mivel nincs szükség semmilyen speciális előkészületre, előzetes szerződéskötésre vagy pénzbefizetésre. Az ÁAK Zrt. működésének minden területén a verseny élénkítésére törekszik, és örömmel konstatálja, hogy az elektronikus értékesítési csatornákat alkalmazó partnerei között megjelent az első olyan vállalkozó, amely a tranzakciók lebonyolításáért nem számol fel kényelmi díjat.

A virtuális matrica értékesítő rendszerek sikerét mutatja, hogy 2007 első három hónapjában értékesített 1,8 millió matrica 7,7%-a elektronikus csatornákon keresztül talált gazdára. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az alternatív értékesítési rendszer bővítése érdekében újabb és újabb alvállalkozókkal folytat tárgyalásokat, hogy ezáltal minél több ügyfele számára tegye elérhetővé ezt a kényelmes vásárlási lehetőséget, és hogy a verseny hatására mind kevesebben terheljék kényelmi díjjal a virtuális matricavásárlást.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19