5 °C Budapest

Itt a wi-fi telefon

Pénzcentrum
2007. május 4. 14:00

A T-Mobile USA Inc., Amerika negyedik legnagyobb vezeték nélküli szolgáltatója a nyáron tervezi piacra dobni azokat a telefonokat, amelyek a wi-fi hálózatokon keresztül képesek hívásokat lebonyolítani.

Az új szolgáltatást, amely a Hotspot at Home nevet viseli, már néhány hónapja tesztelik Seattle városában. A tesztelésben részt vevők mobilszámlájuk mellett 20 dollárt fizettek havonta a szolgáltatás igénybe vételéért, és plusz 5 dollárt azért, hogy egy újabb családtag is csatlakozhasson.

A wi-fi képes készülékek Nokia, illetve Samsung gyártmányúak, melyek úgy működnek majd, hogy amint valamely wi-fi hálózat hatókörébe érnek, a hagyományos mobilhálózatról automatikusan átváltanak az internetes szolgáltatásra.

A tesztelés során egyébként kisebb technikai problémák is felmerültek, így például a hálózatok közötti váltás, vagy az akkumulátorok tartóssága, de ezeket a készülékek legújabb változataival már kiküszöbölték.

A T-Mobile USA Inc. egyébként nem az egyetlen tengerentúli cég, amelyik ilyen szolgáltatás bevezetésével kísérletezik, az AT&T's Cingular Wireless és a Sprint Nextel Corp. már számos hasonló szolgáltatási formát tesztelt.

Sőt, Európában a British Telecom, valamint a Telecom Italia is bevezetni tervezi az új szolgáltatást, amely nem csupán a több mobiltelefonnal is rendelkezők számára lehet hasznos, hanem várhatóan az üzleti életben is nagy népszerűségnek örvend majd.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?