Itt a wi-fi telefon

Pénzcentrum
2007. május 4. 14:00

A T-Mobile USA Inc., Amerika negyedik legnagyobb vezeték nélküli szolgáltatója a nyáron tervezi piacra dobni azokat a telefonokat, amelyek a wi-fi hálózatokon keresztül képesek hívásokat lebonyolítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új szolgáltatást, amely a Hotspot at Home nevet viseli, már néhány hónapja tesztelik Seattle városában. A tesztelésben részt vevők mobilszámlájuk mellett 20 dollárt fizettek havonta a szolgáltatás igénybe vételéért, és plusz 5 dollárt azért, hogy egy újabb családtag is csatlakozhasson.

A wi-fi képes készülékek Nokia, illetve Samsung gyártmányúak, melyek úgy működnek majd, hogy amint valamely wi-fi hálózat hatókörébe érnek, a hagyományos mobilhálózatról automatikusan átváltanak az internetes szolgáltatásra.

A tesztelés során egyébként kisebb technikai problémák is felmerültek, így például a hálózatok közötti váltás, vagy az akkumulátorok tartóssága, de ezeket a készülékek legújabb változataival már kiküszöbölték.

A T-Mobile USA Inc. egyébként nem az egyetlen tengerentúli cég, amelyik ilyen szolgáltatás bevezetésével kísérletezik, az AT&T's Cingular Wireless és a Sprint Nextel Corp. már számos hasonló szolgáltatási formát tesztelt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sőt, Európában a British Telecom, valamint a Telecom Italia is bevezetni tervezi az új szolgáltatást, amely nem csupán a több mobiltelefonnal is rendelkezők számára lehet hasznos, hanem várhatóan az üzleti életben is nagy népszerűségnek örvend majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09