13 °C Budapest

Szoros kontroll: jön az sms, amint átlépted a sebességkorlátot

Pénzcentrum
2007. április 11. 14:00

Természetesen minden szülő, akinek tinédzserkorú gyermeke van és saját kocsival rendelkezik szeretné tudni, hogy a gyermeke biztonságban van. A tengerentúlon az egyik autóbiztosítással foglalkozó cég ezt az igényt szándékszik kielégíteni legújabb szolgáltatásával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A GPS technológiával működő rendszer segítségével, amelyhez nincs szükség másra, mint egy kisebb méretű GPS rendszer telepítésére, a szülők nyomán tudják követni a gyermekük vezetési stílusát és útjait, akár az Interneten, akár egy mobiltelefon segítségével.

A szolgáltatás ennél azonban többet is nyújt, e-mailben és sms-ben értesíti a szülőket abban az esetben, ha a gyermekük átlépi a sebességhatárt, vagy túlságosan eltávolodik a meghatározott célpontoktól (iskola, munkahely, otthon).

A biztosító társaság minden olyan szülőnek felajánlja majd a szolgáltatást, akinek tinédzserkorú gyermeke van, aki már vezet. Az amerikai autószövetség statisztikái szerint a 16 és 20 év közötti fiatalok elhalálozásának okai között az autóbaleset szerepel az első helyen, évente körülbelül 6000 tinédzsert veszítenek el szülei közúti baleset következtében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?