18 °C Budapest

Soha többé nem kell kitörölni elektronikus leveleinket!

Pénzcentrum
2007. március 28. 16:00

A Yahoo ugyanis azt tervezi, hogy eltöröl minden, a felhasználok levelesládájára vonatkozó méretbeli korlátozást. Vagyis ezután senki sem kényszerül a régi levelek fájó szívvel történő kitörlésére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

1997-ben még a Yahoo 4 MB területet ajánlott fel felhasználóinak, míg a Google 2004-ben 1 GB mérettel állt elő. Ekkortájt indult el az e-mail szolgáltatók versenye a felhasználókért, akik elolvassák, és esetleg rá is kattintanak a virtuális levelesládáikban megjelenő reklámokra.

Azóta elsőként a Google emelte szolgáltatásának méretét 2 GB-ra, majd erre azonnal választ adott a Yahoo 2004-ben, és 250 MB-ra, 2005-ben pedig 1 gigára növelt. Annak ellenére, hogy a Google nagyobb tárhelyet biztosított, nem aratott akkora sikert, mint amekkorát vártak volna tőle. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy a Gmail-hez csak meghíváson keresztül lehetséges csatlakozni, míg a Yahoo-nál nem volt ilyen jellegű megszorítás.

2007 májusától a Yahoo tehát eltörli még a levelesláda méretére vonatkozó korlátozását is. Egy hónapon belül minden felhasználó fiókját frissítik, kivételt ez alól csak Kína és Japán képez. John Kremer, a Yahoo Mail alelnöke szerint aggodalomra nincs ok, a kapacitások elegendőek lesznek, hiszen az előzetes kutatások szerint egy felhasználó postaládája átlagosan még az 1 GB méretet sem éri el. A Yahoo tervei között egyébként a fénykép-tárolási szolgáltatás méretének növelése is szerepel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?