Soha többé nem kell kitörölni elektronikus leveleinket!

Pénzcentrum
2007. március 28. 16:00

A Yahoo ugyanis azt tervezi, hogy eltöröl minden, a felhasználok levelesládájára vonatkozó méretbeli korlátozást. Vagyis ezután senki sem kényszerül a régi levelek fájó szívvel történő kitörlésére.

1997-ben még a Yahoo 4 MB területet ajánlott fel felhasználóinak, míg a Google 2004-ben 1 GB mérettel állt elő. Ekkortájt indult el az e-mail szolgáltatók versenye a felhasználókért, akik elolvassák, és esetleg rá is kattintanak a virtuális levelesládáikban megjelenő reklámokra.

Azóta elsőként a Google emelte szolgáltatásának méretét 2 GB-ra, majd erre azonnal választ adott a Yahoo 2004-ben, és 250 MB-ra, 2005-ben pedig 1 gigára növelt. Annak ellenére, hogy a Google nagyobb tárhelyet biztosított, nem aratott akkora sikert, mint amekkorát vártak volna tőle. Ennek valószínűleg az volt az oka, hogy a Gmail-hez csak meghíváson keresztül lehetséges csatlakozni, míg a Yahoo-nál nem volt ilyen jellegű megszorítás.

2007 májusától a Yahoo tehát eltörli még a levelesláda méretére vonatkozó korlátozását is. Egy hónapon belül minden felhasználó fiókját frissítik, kivételt ez alól csak Kína és Japán képez. John Kremer, a Yahoo Mail alelnöke szerint aggodalomra nincs ok, a kapacitások elegendőek lesznek, hiszen az előzetes kutatások szerint egy felhasználó postaládája átlagosan még az 1 GB méretet sem éri el. A Yahoo tervei között egyébként a fénykép-tárolási szolgáltatás méretének növelése is szerepel.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?