16 °C Budapest

Újabb biztonsági kockázat - vigyázz a fénymásolókkal!

Pénzcentrum
2007. március 14. 16:00

Az elmúlt hetek, hónapok során nem győztük hangsúlyozni, hogy mindenki figyeljen oda kinek, mikor, hogyan adja át adatait. Úgy tűnik, most már nem csupán attól kell tartanunk, hogy illetéktelen szemek olvassák el e-mailjeinket, vagy hogy elveszítjük bizalmas információkat tartalmazó laptopunkat, hanem jobb, ha a fénymásológépeket is árgus szemekkel figyeljük.

Az elmúlt körülbelül 5 év során gyártott legtöbb digitális másológép a számítógépekéhez hasonló merevlemezekkel rendelkezik, ennek alapján készít az eredeti dokumentumokról másolatot. Ennek eredményeképpen számos ártatlannak tűnő másoló tárolhat fontos információkat, adatokat rólunk.

Ha ezek az adatok nem kerülnek valamilyen kóddal titkosításra, vagy felülírási mechanizmussal törlésre, akkor bárki, aki hozzáfér a másológép merevlemezéhez, annak már gyerekjáték lesz az adataink összegyűjtése.

Néhány gyártó ennek kapcsán már különböző biztonsági funkciókkal látja el gépeit, de a legtöbb irodákban, és fénymásoló szalonokban található másoló még mindig nyílt célpont lehet. Ugyanakkor eddig még sem a gyártók, sem biztonsági szakértők nem találkoztak ilyen lopási esettel.

A Sharp az elsőként ajánlotta fel néhány évvel ezelőtt, hogy gépeit speciális védelemmel látja el, hogy azok ne tárolják a lemásolt képeket, adatokat. A Xerox októberben jelentette be, hogy hasonló biztonsági elemekkel ruházza fel digitális másolóit.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?