Újabb biztonsági kockázat - vigyázz a fénymásolókkal!

Pénzcentrum
2007. március 14. 16:00

Az elmúlt hetek, hónapok során nem győztük hangsúlyozni, hogy mindenki figyeljen oda kinek, mikor, hogyan adja át adatait. Úgy tűnik, most már nem csupán attól kell tartanunk, hogy illetéktelen szemek olvassák el e-mailjeinket, vagy hogy elveszítjük bizalmas információkat tartalmazó laptopunkat, hanem jobb, ha a fénymásológépeket is árgus szemekkel figyeljük.

Az elmúlt körülbelül 5 év során gyártott legtöbb digitális másológép a számítógépekéhez hasonló merevlemezekkel rendelkezik, ennek alapján készít az eredeti dokumentumokról másolatot. Ennek eredményeképpen számos ártatlannak tűnő másoló tárolhat fontos információkat, adatokat rólunk.

Ha ezek az adatok nem kerülnek valamilyen kóddal titkosításra, vagy felülírási mechanizmussal törlésre, akkor bárki, aki hozzáfér a másológép merevlemezéhez, annak már gyerekjáték lesz az adataink összegyűjtése.

Néhány gyártó ennek kapcsán már különböző biztonsági funkciókkal látja el gépeit, de a legtöbb irodákban, és fénymásoló szalonokban található másoló még mindig nyílt célpont lehet. Ugyanakkor eddig még sem a gyártók, sem biztonsági szakértők nem találkoztak ilyen lopási esettel.

A Sharp az elsőként ajánlotta fel néhány évvel ezelőtt, hogy gépeit speciális védelemmel látja el, hogy azok ne tárolják a lemásolt képeket, adatokat. A Xerox októberben jelentette be, hogy hasonló biztonsági elemekkel ruházza fel digitális másolóit.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?