21 °C Budapest

Újabb biztonsági kockázat - vigyázz a fénymásolókkal!

Pénzcentrum
2007. március 14. 16:00

Az elmúlt hetek, hónapok során nem győztük hangsúlyozni, hogy mindenki figyeljen oda kinek, mikor, hogyan adja át adatait. Úgy tűnik, most már nem csupán attól kell tartanunk, hogy illetéktelen szemek olvassák el e-mailjeinket, vagy hogy elveszítjük bizalmas információkat tartalmazó laptopunkat, hanem jobb, ha a fénymásológépeket is árgus szemekkel figyeljük.

Az elmúlt körülbelül 5 év során gyártott legtöbb digitális másológép a számítógépekéhez hasonló merevlemezekkel rendelkezik, ennek alapján készít az eredeti dokumentumokról másolatot. Ennek eredményeképpen számos ártatlannak tűnő másoló tárolhat fontos információkat, adatokat rólunk.

Ha ezek az adatok nem kerülnek valamilyen kóddal titkosításra, vagy felülírási mechanizmussal törlésre, akkor bárki, aki hozzáfér a másológép merevlemezéhez, annak már gyerekjáték lesz az adataink összegyűjtése.

Néhány gyártó ennek kapcsán már különböző biztonsági funkciókkal látja el gépeit, de a legtöbb irodákban, és fénymásoló szalonokban található másoló még mindig nyílt célpont lehet. Ugyanakkor eddig még sem a gyártók, sem biztonsági szakértők nem találkoztak ilyen lopási esettel.

A Sharp az elsőként ajánlotta fel néhány évvel ezelőtt, hogy gépeit speciális védelemmel látja el, hogy azok ne tárolják a lemásolt képeket, adatokat. A Xerox októberben jelentette be, hogy hasonló biztonsági elemekkel ruházza fel digitális másolóit.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem