Hogyan spórolhatsz a szoftvereken?

Pénzcentrum
2007. február 23. 13:00

Tegnap mutatta be a Google új szolgáltatását, mely a Google Apps Premier Edition nevet viseli. Ez a csomag már reális alternatívát kínál a Microsoft Office csomaggal szemben azoknak a vállalkozásoknak, akik hajlandóak feláldozni néhány funkciót a költségek csökkentésének érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Google Apps továbbfejlesztett változata tulajdonképpen egy kommunikációt és együttműködést elősegítő eszközöket tartalmazó csomag, melyért egy felhasználónak évente 50 dollárt kell fizetnie (jóval kevesebbet, mint egy Office ára).

Ez a verzió a már 2006 augusztusában napvilágot látott Google Apps ingyenes verziójára épül, amely e-mail szolgáltatást, azonnali üzenetküldési lehetőséget, internetes naptárat és honlapkészítő eszközt tartalmaz. Ezt az ingyenes csomagot több mint 100 000 kisvállalkozás és több száz egyetem használja jelenleg.

A Google Apps Premier Edition személyre szabott kezdőoldallal indít, ahol kombinálhatóak mind a személyes, mind a vállalati információt tartalmazó modulok. Így például a felhasználó egyszerre láthatja elektronikus leveleit, naptárát, a céges felhasználói fiókját és akár az időjárási híreket is. A Google Docs & Spreadsheet nevű szolgáltatáson keresztül pedig a különböző felhasználóknak lehetősége nyílik dokumentumaik közös építésére, illetve egymás közötti cseréjére.

Ugyanakkor a Google Apps csomagjából számos olyan funkció hiányzik, amely azonban a Microsoft Sharepointban például megtalálható. Erica Driver, a Forrester Research vezető elemzője szerint azonban minden bizonnyal fejlődés várható ezen a téren is.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Annak ellenére hogy jelenleg leginkább a kis- és középvállalkozások váltanak a Google Apps csomagra, a Google reményei szerint termékcsomagjának használatára a nagyobb vállaltok is tömegesen térnek majd át.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07