3 °C Budapest

Hogyan spórolhatsz a szoftvereken?

Pénzcentrum
2007. február 23. 13:00

Tegnap mutatta be a Google új szolgáltatását, mely a Google Apps Premier Edition nevet viseli. Ez a csomag már reális alternatívát kínál a Microsoft Office csomaggal szemben azoknak a vállalkozásoknak, akik hajlandóak feláldozni néhány funkciót a költségek csökkentésének érdekében.

A Google Apps továbbfejlesztett változata tulajdonképpen egy kommunikációt és együttműködést elősegítő eszközöket tartalmazó csomag, melyért egy felhasználónak évente 50 dollárt kell fizetnie (jóval kevesebbet, mint egy Office ára).

Ez a verzió a már 2006 augusztusában napvilágot látott Google Apps ingyenes verziójára épül, amely e-mail szolgáltatást, azonnali üzenetküldési lehetőséget, internetes naptárat és honlapkészítő eszközt tartalmaz. Ezt az ingyenes csomagot több mint 100 000 kisvállalkozás és több száz egyetem használja jelenleg.

A Google Apps Premier Edition személyre szabott kezdőoldallal indít, ahol kombinálhatóak mind a személyes, mind a vállalati információt tartalmazó modulok. Így például a felhasználó egyszerre láthatja elektronikus leveleit, naptárát, a céges felhasználói fiókját és akár az időjárási híreket is. A Google Docs & Spreadsheet nevű szolgáltatáson keresztül pedig a különböző felhasználóknak lehetősége nyílik dokumentumaik közös építésére, illetve egymás közötti cseréjére.

Ugyanakkor a Google Apps csomagjából számos olyan funkció hiányzik, amely azonban a Microsoft Sharepointban például megtalálható. Erica Driver, a Forrester Research vezető elemzője szerint azonban minden bizonnyal fejlődés várható ezen a téren is.

Annak ellenére hogy jelenleg leginkább a kis- és középvállalkozások váltanak a Google Apps csomagra, a Google reményei szerint termékcsomagjának használatára a nagyobb vállaltok is tömegesen térnek majd át.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58