8 °C Budapest

Üzleti ADSL: a méret a lényeg?

Pénzcentrum
2007. február 5. 14:00

Dióhéjban Manapság egyre inkább elképzelhetetlen, hogy internet-elérés nélkül működjön egy-egy vállalkozás. A szolgáltatók ezzel nagyon is tisztában vannak, hiszen kifejezetten vállalkozások számára kínálnak megfelelő üzleti ADSL csomagokat, melyek költséghatékonyabbak, mint a lakossági előfizetések.

Mi is néztünk?

Csak üzleti ADSL ajánlatokat kerestünk (tehát nem vettük számításba a mikrohullámú, wifi és egyéb internetezési lehetőségeket), feltételezéseink között szerepelt, hogy nem szolgáltatót váltunk, hanem új szerződést szeretnénk kötni. Feltételeztük, hogy a vállalkozás, aki szeretne szerződést kötni kis-, vagy középvállalkozás. Mivel a szolgáltatók palettája széles, ezért kiválasztottunk néhány szolgáltatót a teljesség igénye nélkül.

A csomagok között csak azokat a lehetőségeket tüntettük fel, amelyek nem a "szereld magad" típusba tartoznak, azaz nem az igénylőnek, szerződőnek kell bekötnie, hanem a szolgáltató telepíti az internetet.

És mit láttunk?

A vizsgált 5 szolgáltató (Interware, Invitel, Euroweb, Externet, T-Com) közül kivétel nélkül mindegyiknél tart az akciós időszak, így azokat a havi- és belépési díjakat vettük figyelembe, amelyek mostani belépéssel volnának érvényesek. Az árakat ugyan a honlapokon többségében nettó módon tüntetik fel, mi az összehasonlíthatóság érdekében mindenhol hozzáadtuk az áfát az árakhoz, tehát az alábbiakban a bruttó díjak láthatóak. A T-Comon kívüli szolgáltatók esetében mindig a T-Com területen történő szolgáltatás díjait vettük figyelembe.

Csomag csomag hátán

Díjak és szolgáltatások

A különböző vállalkozói igényeknek megfelelően több különböző csomag kapható a piacon, melyek amellett, hogy más és más letöltési sebességet biztosítanak, illetve egyéb kiegészítő szolgáltatásokat.

A táblázatban az 1, 2 évre, ahol lehetséges volt a határozatlan idejű előfizetésre vonatkozó adatokat jelenítettük meg. Az Externet ADSL csomagjainál van lehetőség prepaid, vagyis előre fizetett szolgáltatás megrendelésére. Ilyen opciót nem találtunk a többi szolgáltató ajánlatai között. A prepaid szolgáltatás az Externetnél tehát azt jelenti, hogy egy összegben előre kerül kiegyenlítésre az előfizetés díja. A táblázatban a prepaid szolgáltatásoknál tehát ennek az egy összegnek 1 hónapra lebontott része került feltüntetésre.

Valami plusz

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mi jár az egyes csomagokhoz?

Az Euroweb csomagokhoz ingyenesen jár VirusBuster Professional 1 vírusirtó program, mindegyik csomag 6 darab e-mail címet tartalmaz, egyenként 10 MB tárhellyel, így ezek a csomagok tényleg a legkisebbeknek érhetik meg. A szolgáltatások mellé 25 MB webtárhely jár. A LAN hálózaton történő megosztás megengedett, azonban egyszerre csak egy bejelentkezést tesz lehetővé.

Az Externet csomagok 20 MB tárhelyű e-mail fiókokat biztosítanak, 10 darab e-mailcímmel, illetve a Delta csomagban 20 darab címmel. Az Alfa, Bravo, Charlie csomagok 100 MB, a Delta pedig 200 MB dinamikus webtárhelyet biztosítanak. Nem mindegy az sem, hogy mekkora sebességgel tudnak alkalmazottaink a hálón száguldani, az Alfa 1 Mbit, a Bravo 4 Mbit, a Charlie 8 Mbit, a Delta pedig 18 Mbites elérést biztosít.

Az Interware csomagjai közül a Small Business csomagban egyetlen gép csatlakoztatható egyidejűleg a hálózathoz, a Business és Business + csomagoknál igény szerint megválasztható, hogy mennyien szeretnénk egyidejűleg csatlakozni a nethez. A postafiókok mérete egységesen 50 MB, a Small Business és Business csomagknál 5, a Business+ esetében 20 darab e-mail cím igényelhető. Mindhárom esetben 100 MB webtárhely jár az előfizetéshez. Az Interware pakkok esetében a kódolás a következő sávszéleket takarja:
X - 512 kb/s; 1- 1024 kb/s; 2 - 2048 kb/s; 3 - 3008 kb/s; 6 - 6144 kb/s; 12 - 12 288 kb/s; 18 - 18 432 kb/s.

Az Invitelnél szintén jár egy ingyenes VirusBuster Professional vírusirtó alkalmazás, valamint ha on-line szerződéskötésre kerül sor, akkor nettó 1 250 forintos kedvezményben részesülhetünk. A díjcsomagok mindegyike 6 darab elektronikus levelezési címet (10 MB tárhellyel), és 25 MB webtárhelyet tartalmaz. A LAN-megosztás, valamint a szerverüzemeltetés megengedett, azonban egy idejűleg csak egy bejelentkezést biztosít a hozzáférés.

Érdekes akció van érvényben az Invitelnél, amely szerint ha egy előfizető az ismerősének ajánlja az Invitel ADSL szolgáltatását, aki az ajánló nevére, és telefonszámára hivatkozva köt az Invitellel szerződést, akkor az ajánló számlájából a következő hónapban bruttó 1 500 forintot jóváírnak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem