Úgy tűnik melléfogott a Microsoft...

Pénzcentrum
2007. március 12. 15:00

Bevallani kényszerült a Microsoft: a Live OneCare nevet viselő biztonsági szolgáltatása véletlenül kitörölte néhány felhasználó Outlook és Outlook Express programjában tárolt e-mailjeit.

A "balesetek" akkor következtek be, mikor az antivírus program valamelyik e-mail mellékletében vírusra lelt. Ekkor a program ahelyett, hogy karanténba helyezte volna azt az egy üzentet, több felhasználó szerint a teljes - az üzenetet tartalmazó - mappát karanténba helyezte, sőt rosszabb esetben ki is törölte.

A Microsoft OneCare fórumán az egyik felhasználó eképpen fejezte ki elkeseredettségét: "Van még esély visszaállítani az e-maileket? Ha nincs, akkor a OneCare több kárt okozott nekem, mint bármelyik vírus a 30 éves számítógépes pályafutásom során". A visszaállítás egyébként akkor lehetséges, ha az üzenteket, és egyéb adatokat tartalmazó .pst, vagy .dbx fájlokat a program csak karanténba helyezte, és ott még megtalálható.

Stephen Boots, a fórum adminisztrátora így reagált: "elkeserít, hogy megint feltűnt a probléma, mivel ugyanez már megtörtént egy évvel ezelőtt, és elhárítottuk az 1.0-s javítással". A Microsoft szóvivője szerint egyébként nemsokára, várhatóan holnap, kiadnak egy javítást erre a problémára, amely a következő OneCare frissítéssel együtt érkezik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?