14 °C Budapest

Úgy tűnik melléfogott a Microsoft...

Pénzcentrum
2007. március 12. 15:00

Bevallani kényszerült a Microsoft: a Live OneCare nevet viselő biztonsági szolgáltatása véletlenül kitörölte néhány felhasználó Outlook és Outlook Express programjában tárolt e-mailjeit.

A "balesetek" akkor következtek be, mikor az antivírus program valamelyik e-mail mellékletében vírusra lelt. Ekkor a program ahelyett, hogy karanténba helyezte volna azt az egy üzentet, több felhasználó szerint a teljes - az üzenetet tartalmazó - mappát karanténba helyezte, sőt rosszabb esetben ki is törölte.

A Microsoft OneCare fórumán az egyik felhasználó eképpen fejezte ki elkeseredettségét: "Van még esély visszaállítani az e-maileket? Ha nincs, akkor a OneCare több kárt okozott nekem, mint bármelyik vírus a 30 éves számítógépes pályafutásom során". A visszaállítás egyébként akkor lehetséges, ha az üzenteket, és egyéb adatokat tartalmazó .pst, vagy .dbx fájlokat a program csak karanténba helyezte, és ott még megtalálható.

Stephen Boots, a fórum adminisztrátora így reagált: "elkeserít, hogy megint feltűnt a probléma, mivel ugyanez már megtörtént egy évvel ezelőtt, és elhárítottuk az 1.0-s javítással". A Microsoft szóvivője szerint egyébként nemsokára, várhatóan holnap, kiadnak egy javítást erre a problémára, amely a következő OneCare frissítéssel együtt érkezik.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?