29 °C Budapest

"Tömeges" sávszélesség-növelés a kábelcégeknél

Pénzcentrum
2007. március 13. 11:00

A kábelnetes piacon a szolgáltatók egymás után jelentik be a sávszélesség-növeléseket, s az év hátralévő részében is komoly fejlesztésekre készülnek - írja a Világgazdaság.

A sort a UPC Magyarország Kft. indította, januárban bejelentette, hogy március elsejétől átalakítja internetes ajánlatát, illetve nagymértékű sávszélesség-növelést hajt végre, amely több millió eurós hálózatfejlesztéssel jár. Az átállást követően a legalacsonyabb letöltési sebesség 1,2 Mbit/s lesz, a leggyorsabb pedig 20 Mbit/s. Emelett növekszik a feltöltési sebesség, megváltoznak a csomagok elnevezései, s megszűnnek az eddigi forgalmi korlátok is.

Február végén a közel 40 ezer netelőfizetővel rendelkező FiberNet is bejelentette, hogy emeli a sávszélességet. A cég több mint 150 millió forintot költ a fejlesztésre, amely minden szolgáltatási területet érint. A 70 ezer kábeltévé-előfizetővel rendelkező EMKTV is megduplázta a letöltési sebességet a szolgáltatási területeken, s jelentős árcsökkentést is végrehajtott. Sárai Endre, a társaság ügyvezető igazgatója ettől azt reméli, hogy a jelenlegi 18 ezerről az év végére legalább 30 ezerre emelkedik az internet-előfizetők száma.

A 60 ezer kábeltévé-, és 15 ezer internet-előfizetővel rendelkező PR-Telecom is duplájára emeli a letöltési sebességet, egy 120 millió forintos beruházás keretében. A 65 ezer kábelnetes előfizetővel rendelkező T-Online Kábelnet felhasználói várhatóan a nyáron kapnak megemelt sávszélességet.

Ezek mellett komoly összeget fordítanak a szolgáltatók a szolgáltatási terület bővítésére is. Szűcs László, a UPC szóvivője elmondta, idén Budapesten az V. kerületben, Debrecenben és Hosszúhetényben 36 ezer háztartás számára nyílik lehetőség a kábelnetes szolgáltatás igénybevételére, melynek következtében arra számítanak, hogy a jelenlegi több mint 200 ezer előfizetőhöz még 60 ezer csatlakozik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A PR-Telecom a szolgáltatási területek 80 százalékán tud internet-hozzáférést biztosítani, azonban a tavaly megkezdett 200 millió forintos fejlesztés révén 95 százalékra emelkedne ez az arány. Fojt István a vállalat vezérigazgatója elmondta, a fejlesztéseknek köszönhetően év végére legalább 20 ezer internet-előfizetővel számolnak.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22