Kevesebben váltottak, de többen kötöttek - Hogy is van ez?

Pénzcentrum
2007. március 2. 08:30

A becsült 360 ezerrel szemben meghaladta a 480 ezret a múlt év végén felmondott kötelező autóbiztosítások száma a legfrissebb, még nem nyilvános összesítés szerint - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A biztosítók szövetségének, a Mabisznak a múlt héten átadott adatsorok szerint ugyanis az előzetesen becsült 360-380 ezerrel szemben több mint 480 ezer autós mondta fel szerződését, és kötött új kötelezőt a múlt év végi átigazolási szezonban. Ez kiugró, 30 százalékos növekedés az előző évhez képest, amikor 360 ezren váltottak. A korábban közzétett becslések még arról szóltak, hogy nem történt érdemi növekedés. Erre utalt az is, hogy az interneten kötelezőt váltók száma alig múlta felül a 2005-ös százezret, miközben az internetes alkuszok évről évre nagyobb szeletet hasítottak ki a kötelezőpiacból. A 100-120 ezer online átszerződő alapján így még az is kérdésesnek tűnt eddig, eléri-e a felmondások száma az előző évit.

Ráadásul a 2006-os szezonban az online kedvezmények egyértelműen előnyösebbé tették az internetes biztosítóváltást, ezért a szakemberek sem értik, miért esett vissza az online alkuszok részesedése.

Úgy tűnik viszont, hogy a kettős tarifák, a régi és új ügyfeleknek szabott eltérő, a hűséges ügyfelek számára hátrányos árazás megtette a hatását. A felmondások tetemes része nem vitt el ügyfelet a biztosítóktól, sokan ugyanis ugyanott kötöttek újat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?