12 °C Budapest

Ingyen is lehet több 100 tévécsatornád! Erre vártunk...

Pénzcentrum
2007. március 5. 13:00

2003-ban kezdtek dolgozni a Skype és a Kazaa alapítói egy Venice Project kódnevű titkos vállalkozáson, melynek keretében a tévézést az internetre szeretnék átirányítani. Az azóta Joost névre átkeresztelt próbálkozás keretein belül a felhasználóknak nem kell pótlólagos hardvereket beszerezniük, egyszerűen egy szoftvert kell csak letölteni, hogy interneten rengeteg tévécsatornát foghassanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szolgáltatás jelenleg még csak meghívásos alapon elérhető, nyáron azonban élesben is debütálhat. Akinek a fentiek nem keltették fel az érdeklődését, annak érdemes a következő varázsszóra fókuszálnia: ingyenes, mindezért egy fillért sem kell fizetni.

A Joost terveinek fényében a YouTube, a Google Video és az Apple TV mind kőkori kezdeményezésnek tűnhet, a radikális újításairól híres páros így könnyen lehet, hogy ismét nagyot alkot(ott).

A Joost készítői a Viacom mellett a Jump TV-vel is hamarosan megállapodást kötnek, mely azért jelentős, mert utóbbi a világ legnagyobb tévécsatorna disztribútora (70 ország 270 csatornájának jogaival rendelkezik).

Az ingyenességhez arra van szükség, hogy óránként 3 perc hirdetést megnézzen a szolgáltatás igénybe vevője. A Joost az abszolút egyszerűségre törekszik, nincs felhasználók által generált tartalom sem, mint a konkurenseknél.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szolgáltatás keretein belül jelenleg 50-nél is kevesebb csatorna fogható, hamarosan azonban ez a szám több százra, végül pedig több ezerre nő majd.

A hirdetők már most lázban égnek, az internet-alapú megjelenésnek ugyanis megvan a pontos mérhetőségből fakadó előnye, amellett hogy sokkal hatékonyabban lehet célozni a világhálón mint a hagyományos tévés megjelenésekkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?