5 °C Budapest

Ingyen is lehet több 100 tévécsatornád! Erre vártunk...

Pénzcentrum
2007. március 5. 13:00

2003-ban kezdtek dolgozni a Skype és a Kazaa alapítói egy Venice Project kódnevű titkos vállalkozáson, melynek keretében a tévézést az internetre szeretnék átirányítani. Az azóta Joost névre átkeresztelt próbálkozás keretein belül a felhasználóknak nem kell pótlólagos hardvereket beszerezniük, egyszerűen egy szoftvert kell csak letölteni, hogy interneten rengeteg tévécsatornát foghassanak.

A szolgáltatás jelenleg még csak meghívásos alapon elérhető, nyáron azonban élesben is debütálhat. Akinek a fentiek nem keltették fel az érdeklődését, annak érdemes a következő varázsszóra fókuszálnia: ingyenes, mindezért egy fillért sem kell fizetni.

A Joost terveinek fényében a YouTube, a Google Video és az Apple TV mind kőkori kezdeményezésnek tűnhet, a radikális újításairól híres páros így könnyen lehet, hogy ismét nagyot alkot(ott).

A Joost készítői a Viacom mellett a Jump TV-vel is hamarosan megállapodást kötnek, mely azért jelentős, mert utóbbi a világ legnagyobb tévécsatorna disztribútora (70 ország 270 csatornájának jogaival rendelkezik).

Az ingyenességhez arra van szükség, hogy óránként 3 perc hirdetést megnézzen a szolgáltatás igénybe vevője. A Joost az abszolút egyszerűségre törekszik, nincs felhasználók által generált tartalom sem, mint a konkurenseknél.

A szolgáltatás keretein belül jelenleg 50-nél is kevesebb csatorna fogható, hamarosan azonban ez a szám több százra, végül pedig több ezerre nő majd.

A hirdetők már most lázban égnek, az internet-alapú megjelenésnek ugyanis megvan a pontos mérhetőségből fakadó előnye, amellett hogy sokkal hatékonyabban lehet célozni a világhálón mint a hagyományos tévés megjelenésekkel.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?