Sötét kölcsönügyletek a parlamentben - Megüti a bokáját a képviselő?

Pénzcentrum
2006. november 15. 05:30

Bár a miniszterelnök véleménye szerint az amerikai demokrácia csodája, hogy az állampolgárok a választásokon megmutatják a kormány egyes területeken nyújtott tevékenységéről alkotott véleményüket, a választási vereség nem hagyta érintetlenül a belügyeket, legalábbis helyi szinten.

A legfrissebb hírek szerint a vagyonosodási vizsgálattól és természetesen felelősségre vonástól kell tartania queenslandi képviselőknek azon részének kell félnie, akiknek az elmúlt ciklusban elmulasztatták bevallani felvett kölcsönjeiket és ingatlan vásárlásaikat.

Jelenleg a választások után nyugállományba vonult, egykori egészségügyi biztos, Gordon Nuttel áll átvilágítás alatt, aki az ellene felhozott vádak szerint egyrészt elfogadott egy 300 000 dollár értékű privátkölcsönt egy bányászati mágnástól, amelyekből nagy értékű tengerparti és egyéb ingatlanokat vásárolt 2004-ben. Másrészt gyanús körülmények között a vele kapcsolatban álló építési vállalkozónak jutatott egy kórházi beruházást.

A vizsgálatok jelenleg is folynak, amelyeknek eredményéről egyelőre nem kíván nyilatkozni a témában illetékes bizottság.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?