4 °C Budapest

Sötét kölcsönügyletek a parlamentben - Megüti a bokáját a képviselő?

Pénzcentrum
2006. november 15. 05:30

Bár a miniszterelnök véleménye szerint az amerikai demokrácia csodája, hogy az állampolgárok a választásokon megmutatják a kormány egyes területeken nyújtott tevékenységéről alkotott véleményüket, a választási vereség nem hagyta érintetlenül a belügyeket, legalábbis helyi szinten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legfrissebb hírek szerint a vagyonosodási vizsgálattól és természetesen felelősségre vonástól kell tartania queenslandi képviselőknek azon részének kell félnie, akiknek az elmúlt ciklusban elmulasztatták bevallani felvett kölcsönjeiket és ingatlan vásárlásaikat.

Jelenleg a választások után nyugállományba vonult, egykori egészségügyi biztos, Gordon Nuttel áll átvilágítás alatt, aki az ellene felhozott vádak szerint egyrészt elfogadott egy 300 000 dollár értékű privátkölcsönt egy bányászati mágnástól, amelyekből nagy értékű tengerparti és egyéb ingatlanokat vásárolt 2004-ben. Másrészt gyanús körülmények között a vele kapcsolatban álló építési vállalkozónak jutatott egy kórházi beruházást.

A vizsgálatok jelenleg is folynak, amelyeknek eredményéről egyelőre nem kíván nyilatkozni a témában illetékes bizottság.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?