31 °C Budapest

Címke: demokrácia (26 cikk)

HelloVidék | 2022. január 24. 08:15

Itt áll feketén-fehéren: így alakítaná át az EU a magyarok életét

Az Európa Jövőjéről szóló konferenciával az Európai Parlament, a Európai Tanács és az Európai Bizottság lehetőséget teremtett mind a 27 tagállam európai polgárai számára, hogy egyfajta vitát folytassanak a kihívásokról és a kezelendő prioritásokról.

MTI | 2012. április 26. 11:03

Erzsébet-utalvány: még semmi sem biztos

A kormányszóvivő szerint bár az a döntés most megszületett, hogy a jövőben a gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét utalvány formájában kapják meg a családok, ezzel a téma még nem került le a napirendről, folyamatosan bővülhet ugyanis az Erzsébet-utalványban kifizetett szociális ellátások köre.

Pénzcentrum | 2012. április 22. 08:12

Ennyi az átlagbér Szlovákiában, mi csak irigykedhetünk

Bruttó 900 euró az átlagbér Szlovákiában, a fővárosban, Pozsonyban pedig 1104 euró havonta - adta hírül a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a platy.sk portál felmérésére hivatkozva. Szlovéniában 1532 euró volt a februári bruttó átlagkereset, Magyarországon viszont csak 720-730 eurót kaptak a munkavállalók.

Pénzcentrum | 2012. április 16. 21:29

Döntött Orbán: Áder lehet a köztársasági elnök

Áder János fideszes európai parlamenti képviselőt javasolta köztársasági elnöknek Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke a kormánypárti frakciószövetség hétfő esti ülésén. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ismertette újságírókkal, a képviselőcsoport ülése után. A parlament május 2-án választhatja meg Schmitt Pál utódját.

Pénzcentrum | 2012. február 12. 08:07

Frei Tamás legyőzhetetlen: tovább tarol a riporterguru

Továbbra is az összeesküvés-elméletek csalogatják a legtöbb magyar olvasót a könyvesboltokba, azonban érdekes módon akad az élmezőnyben jó néhány olyan külföldi regény is, mely az elmúlt hetekben moziba kerülő filmadaptációjának köszönheti januári sikerét - derül ki a Bookline Top50 olvasói sikerlistából.

Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem