Sokba kerülhet a segítség - bankszámlaszámot milliókért cserébe!

Pénzcentrum
2006. november 14. 15:00

Nem véletlen, hogy a legtöbb interaktív kapcsolatot létesítő program, így az msn-rendszerek többsége is minden egyes beszélgetés megkezdésekor arra figyelmeztet, hogy ne adjuk ki személyes és banki adatainkat a beszélgető partnernek. Nem ártana azonban, ha hasonlóképpen cselekednénk a levelezőprogramok is, lássuk miért is!

Egy amerikai újságíró számolt be nemrég egyik cikkében arról, hogy hogyan próbálták megkörnyékezni e-mailen keresztül: egy Edward Hunt nevű 14 éves árva kisfiú kérte szívet szaggató levelében, hogy segítsen neki hozzájutni az apja által ráhagyományozott 18 millió dollárhoz, úgy hogy átmenetileg rendelkezésre bocsátja bankszámlaszámát. Az elszánt fiatalember nem mást ígért ezért cserébe, mint ennek a hatalmas összegnek a 30 százalékát.

Ez a teljesen átlátszó történet természetesen nem vezette félre a tanult kollégát, de tapasztalatlan gyermekeiket a számítógép elé engedő szülőknek nem kis fejtörést okozhat, főleg ha a tinédzserkorú vagy még annál is fiatalabb gyermekük bankszámlával rendelkezik, hiszen ezt a korosztályt még könnyedén el lehet csábítani ekkora mennyiségű pénzzel.

Edward Huntot egyébként több "scram" szűrő oldal is felhívta a figyelmet, így ha valaki rákeresett a levélben leírt sztori hátterére könnyen ráakadhatott a kijózanító igazságra. A legokosabb és legkevésbé drága megoldást mégis az jelentené, ha ezeket az e-maileket olvasás nélkül kitörölnénk, és gyermekeinket is erre biztatnánk.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm