Sokba kerülhet a segítség - bankszámlaszámot milliókért cserébe!

Pénzcentrum
2006. november 14. 15:00

Nem véletlen, hogy a legtöbb interaktív kapcsolatot létesítő program, így az msn-rendszerek többsége is minden egyes beszélgetés megkezdésekor arra figyelmeztet, hogy ne adjuk ki személyes és banki adatainkat a beszélgető partnernek. Nem ártana azonban, ha hasonlóképpen cselekednénk a levelezőprogramok is, lássuk miért is!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy amerikai újságíró számolt be nemrég egyik cikkében arról, hogy hogyan próbálták megkörnyékezni e-mailen keresztül: egy Edward Hunt nevű 14 éves árva kisfiú kérte szívet szaggató levelében, hogy segítsen neki hozzájutni az apja által ráhagyományozott 18 millió dollárhoz, úgy hogy átmenetileg rendelkezésre bocsátja bankszámlaszámát. Az elszánt fiatalember nem mást ígért ezért cserébe, mint ennek a hatalmas összegnek a 30 százalékát.

Ez a teljesen átlátszó történet természetesen nem vezette félre a tanult kollégát, de tapasztalatlan gyermekeiket a számítógép elé engedő szülőknek nem kis fejtörést okozhat, főleg ha a tinédzserkorú vagy még annál is fiatalabb gyermekük bankszámlával rendelkezik, hiszen ezt a korosztályt még könnyedén el lehet csábítani ekkora mennyiségű pénzzel.

Edward Huntot egyébként több "scram" szűrő oldal is felhívta a figyelmet, így ha valaki rákeresett a levélben leírt sztori hátterére könnyen ráakadhatott a kijózanító igazságra. A legokosabb és legkevésbé drága megoldást mégis az jelentené, ha ezeket az e-maileket olvasás nélkül kitörölnénk, és gyermekeinket is erre biztatnánk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?