20 °C Budapest

Sokba kerülhet a segítség - bankszámlaszámot milliókért cserébe!

Pénzcentrum
2006. november 14. 15:00

Nem véletlen, hogy a legtöbb interaktív kapcsolatot létesítő program, így az msn-rendszerek többsége is minden egyes beszélgetés megkezdésekor arra figyelmeztet, hogy ne adjuk ki személyes és banki adatainkat a beszélgető partnernek. Nem ártana azonban, ha hasonlóképpen cselekednénk a levelezőprogramok is, lássuk miért is!

Egy amerikai újságíró számolt be nemrég egyik cikkében arról, hogy hogyan próbálták megkörnyékezni e-mailen keresztül: egy Edward Hunt nevű 14 éves árva kisfiú kérte szívet szaggató levelében, hogy segítsen neki hozzájutni az apja által ráhagyományozott 18 millió dollárhoz, úgy hogy átmenetileg rendelkezésre bocsátja bankszámlaszámát. Az elszánt fiatalember nem mást ígért ezért cserébe, mint ennek a hatalmas összegnek a 30 százalékát.

Ez a teljesen átlátszó történet természetesen nem vezette félre a tanult kollégát, de tapasztalatlan gyermekeiket a számítógép elé engedő szülőknek nem kis fejtörést okozhat, főleg ha a tinédzserkorú vagy még annál is fiatalabb gyermekük bankszámlával rendelkezik, hiszen ezt a korosztályt még könnyedén el lehet csábítani ekkora mennyiségű pénzzel.

Edward Huntot egyébként több "scram" szűrő oldal is felhívta a figyelmet, így ha valaki rákeresett a levélben leírt sztori hátterére könnyen ráakadhatott a kijózanító igazságra. A legokosabb és legkevésbé drága megoldást mégis az jelentené, ha ezeket az e-maileket olvasás nélkül kitörölnénk, és gyermekeinket is erre biztatnánk.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?