Melyik a legmegbízhatóbb autó? Elkészült a feketelista is!

Pénzcentrum
2006. november 13. 13:00

Fontos számodra, hogy a lehető legmegbízhatóbb autót vásárold meg? Hogy ne kell kéthavonta a fél fizetésed arra költened, hogy minden rendben legyen, és biztos lehess abban, hogy elindulhatsz vele otthonról, és nem fog cserben hagyni?

Ezekre a kérdésekre természetesen legtöbbünk igennel válaszol, így hát nem csoda, hogy a felméréskészítésben egyébként is élenjáró amerikaiak sem hagyhatták ezt a témát érintetlenül, és elkészítették éppen aktuális felmérésüket arról, hogy melyek a legmegbízhatóbb és a legkevésbé megbízható modellek. Lássuk, mit találtak!

A legkevésbé "lerobbanékony" autóknak továbbra is a japánok bizonyultak, habár a Honda Accordot V6 és a Toyota Camryt V6 is letaszították trónjáról a Ford középkategóriás szedánjai, a Fusion és a Mercury Milan. Az amerikai autók minőségjavulása azonban még mindig nem jelent jelentős fenyegetést a japánok egyeduralmára, az európai autók közül pedig csupán a Mini Cooper ütötte meg a mércét, amelyet 1,3 millió autós állított fel.

 


A legkevésbé megbízhatóak között azonban szép számmal találunk kontinensünkről származó terméket, a 45 hely közül 19-et európai gépjármű tölt be. De nem kapott kiváló minősítést 20 amerikai autó sem, és nem sok jót jósol a Nissan számára, hogy csupán ő 5 modellel szerepel a legrosszabbak között. A Mercedes Benz M osztályú gyártmányával például a tapasztalatok szerint tízszer annyi gond van, mint a Toyota hasonló kategóriájú termékével.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 


De általános bizalom övezi a hibrid gépjárműveket is, különösen a Honda és a Toyota terméket, a "hazainak" számító Ford Escape besorolása azonban átlagon felüliről átlagosra módosult.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?