2 °C Budapest

Melyik a legmegbízhatóbb autó? Elkészült a feketelista is!

Pénzcentrum
2006. november 13. 13:00

Fontos számodra, hogy a lehető legmegbízhatóbb autót vásárold meg? Hogy ne kell kéthavonta a fél fizetésed arra költened, hogy minden rendben legyen, és biztos lehess abban, hogy elindulhatsz vele otthonról, és nem fog cserben hagyni?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ezekre a kérdésekre természetesen legtöbbünk igennel válaszol, így hát nem csoda, hogy a felméréskészítésben egyébként is élenjáró amerikaiak sem hagyhatták ezt a témát érintetlenül, és elkészítették éppen aktuális felmérésüket arról, hogy melyek a legmegbízhatóbb és a legkevésbé megbízható modellek. Lássuk, mit találtak!

A legkevésbé "lerobbanékony" autóknak továbbra is a japánok bizonyultak, habár a Honda Accordot V6 és a Toyota Camryt V6 is letaszították trónjáról a Ford középkategóriás szedánjai, a Fusion és a Mercury Milan. Az amerikai autók minőségjavulása azonban még mindig nem jelent jelentős fenyegetést a japánok egyeduralmára, az európai autók közül pedig csupán a Mini Cooper ütötte meg a mércét, amelyet 1,3 millió autós állított fel.

 


A legkevésbé megbízhatóak között azonban szép számmal találunk kontinensünkről származó terméket, a 45 hely közül 19-et európai gépjármű tölt be. De nem kapott kiváló minősítést 20 amerikai autó sem, és nem sok jót jósol a Nissan számára, hogy csupán ő 5 modellel szerepel a legrosszabbak között. A Mercedes Benz M osztályú gyártmányával például a tapasztalatok szerint tízszer annyi gond van, mint a Toyota hasonló kategóriájú termékével.

 


De általános bizalom övezi a hibrid gépjárműveket is, különösen a Honda és a Toyota terméket, a "hazainak" számító Ford Escape besorolása azonban átlagon felüliről átlagosra módosult.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?