Kövesdi Gábor, a Brancs alapítója (Fotó: Stiller Ákos)

Hatalmas bejelentést tett a magyar Kickstarter: indul a tőkeinjekció, külföldi terjeszkedés a láthatáron

2022. november 15. 20:15

A mai rendezvényükön a Brancs közösségi finanszírozási oldal megálmodói bejelentették, hogy befektetői kampányt indítanak a Tőkeportálon. A lebonyolított kampányok számának növelése, a felhasználói bázis bővítése és pár éven belül külföldi terjeszkedés a céljuk ezzel a lépéssel.

A Brancs nem más, mint Magyarország első közösségi piactere, ahol nem csak termékeket lehet vásárolni, hanem a legkülönfélébb ötletekbe lehet befektetni. A kampányok között a legígéretesebb startup ötletek mellett népszerű művészi, mezőgazdasági projektek és társadalmi célú kampányok is sikerrel zárultak már.

A most induló befektetői kampány célja, hogy tényleges változást tudjanak hozni a hazai startup ökoszisztémában és az induló vállalkozásoknak egy valós teljesítményeket kommunikáló kampányfelületet biztosítsanak.

Havonta akár 10-15 egyidejű kampány levezénylésére is van elég ötlet, amiből látszik, hogy van igény az általuk megálmodott koncepcióra. 2 éven belül pedig szeretnék a magyar ötletekből indult startupokat bemutatni a nemzetközi színtéren is! 

Az indulás óta eltelt 5 hónapban közel 50 kampányt menedzseltünk és több mint 20 millió forinttal támogatta a Brancs közösség a projekteket. Ez viszont csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezernél is több pályázat futott át rajtunk és látjuk, hogy bőven van még tér a fejlődésre

– hangzott el Kövesdi Gábortól, a Brancs alapítójától.  

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A befektetési kampányukat a Tőkeportálon indítják el, ahol a kampányra való előregisztráció 2022. November 15-én indult, amit a Pannónia Filmstúdióban tartott eseménnyel jelentettek be.

Az előregisztrációs időszak 2022. november 14 és december 05. között tart, amit az előregisztrációban jelentkezett befektetőknek megnyitott zárt időszak fog majd követni, amikor kizárólag nekik lesz lehetőségük befektetni a vállalkozásba.

Fotó: Stiller Ákos

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem