16 °C Budapest
Fördős Zé: csődbe vittük a vállalkozást, mindenünk odalett

Fördős Zé: csődbe vittük a vállalkozást, mindenünk odalett

2016. június 23. 16:35

Az ország egyik legismertebb gasztrobloggere és műsorvezetője, Fördős Zé pár évvel ezelőtt még teljesen kilátástalannak látta a helyzetét. Egy tizenöt éven keresztül működő családi vállalkozást vittek csődbe olyannyira, hogy az egzisztenciájuk is veszélybe került.

Az RTL Klub műsorvezetője a Hot magazinnak adott interjújában mesélt arról, milyen nehéz éveket tud maga mögött. "Amikor az ember eljut egy olyan pontra, hogy tulajdonképpen nincs vesztenivalója, akkor elég bátor tud lenni. Pár évvel ezelőtt tulajdonképpen mindenünk odalett. Egy szépen felépített, tizenöt éven keresztül működő családi vállalkozást vittünk teljesen csődbe, olyannyira, hogy az egzisztenciánk is veszélybe került.".

Nagymamámnak még a házát is el kellett adnia, hogy meg tudjunk élni. Anyagilag borzasztóan mélyre kerültünk, előfordult olyan is, hogy a barátaim kölcsöneiből tartottuk fenn magunkat"

- mondta Fördős Zé a lapnak. 

A gasztroblogger utólag úgy látja, hogy talán pont erre a mélypontra volt szüksége ahhoz, hogy belevágjon valami egészen újba. Ennek köszönheti, hogy ma ismert, és sikeres.

Nem egyedi eset

A sztár családjának története nem egyedi eset Magyarországon, 2014 második negyedéve óta például sokkal több vállalkozás szűnt meg, mint ahány újat alapítottak. Idén áprilisban rekord született, 5400 céget töröltek. Májusban ennél jóval kevesebbet, 3781 vállalkozást törölt a cégbíróság.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: Opten

Valóban a tavalyi utolsó negyedév 4650 darabos havi átlaga után az első negyedév a maga 3830-as átlagával stabil csökkenést mutatott a cégmegszűnések terén. Ennek hátterében az áll, hogy lassan lezárulnak azok a törléshez vezető eljárások, amelyeket 2014-ben nagy számban indított a cégbíróság, hogy véget vessen az alvó vállalkozások korának Magyarországon - tudtuk meg az Opten céginformációs közleményéből.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?