4 °C Budapest
Fördős Zé: csődbe vittük a vállalkozást, mindenünk odalett

Fördős Zé: csődbe vittük a vállalkozást, mindenünk odalett

2016. június 23. 16:35

Az ország egyik legismertebb gasztrobloggere és műsorvezetője, Fördős Zé pár évvel ezelőtt még teljesen kilátástalannak látta a helyzetét. Egy tizenöt éven keresztül működő családi vállalkozást vittek csődbe olyannyira, hogy az egzisztenciájuk is veszélybe került.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az RTL Klub műsorvezetője a Hot magazinnak adott interjújában mesélt arról, milyen nehéz éveket tud maga mögött. "Amikor az ember eljut egy olyan pontra, hogy tulajdonképpen nincs vesztenivalója, akkor elég bátor tud lenni. Pár évvel ezelőtt tulajdonképpen mindenünk odalett. Egy szépen felépített, tizenöt éven keresztül működő családi vállalkozást vittünk teljesen csődbe, olyannyira, hogy az egzisztenciánk is veszélybe került.".

Nagymamámnak még a házát is el kellett adnia, hogy meg tudjunk élni. Anyagilag borzasztóan mélyre kerültünk, előfordult olyan is, hogy a barátaim kölcsöneiből tartottuk fenn magunkat"

- mondta Fördős Zé a lapnak. 

A gasztroblogger utólag úgy látja, hogy talán pont erre a mélypontra volt szüksége ahhoz, hogy belevágjon valami egészen újba. Ennek köszönheti, hogy ma ismert, és sikeres.

Nem egyedi eset

A sztár családjának története nem egyedi eset Magyarországon, 2014 második negyedéve óta például sokkal több vállalkozás szűnt meg, mint ahány újat alapítottak. Idén áprilisban rekord született, 5400 céget töröltek. Májusban ennél jóval kevesebbet, 3781 vállalkozást törölt a cégbíróság.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: Opten

Valóban a tavalyi utolsó negyedév 4650 darabos havi átlaga után az első negyedév a maga 3830-as átlagával stabil csökkenést mutatott a cégmegszűnések terén. Ennek hátterében az áll, hogy lassan lezárulnak azok a törléshez vezető eljárások, amelyeket 2014-ben nagy számban indított a cégbíróság, hogy véget vessen az alvó vállalkozások korának Magyarországon - tudtuk meg az Opten céginformációs közleményéből.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?