Nem csak a szervezőknek tejel a Sziget

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 08:32

A Sziget fesztivál nem csak a szervezőknek, de a fuvarozóknak, a kiskereskedőknek, de még a mobilszolgáltatóknak is hasznot hoz: egy közepes város telefonforgalmát bonyolítják a fesztiválozók.

Az évente 350-400 ezer látogatót vonzó fesztivál fellendíti a környékbeli boltok a személyfuvarozók forgalmát. A mobilszolgáltatók is jól járnak ezen a héten: szinte mindenki sms-ben igyekszik kapcsolatot tartani barátaival.

A Máv-Start Zrt. kedvezményes menettérti jegyekkel támogatja a kiemelt sport- és kulturális rendezvényeket, így a Szigetet is. Tavaly már pénztárkonténert is üzemeltettek a fesztiválon: az összesítések alapján több mint ezer menetjegyet váltottak az utasok a helyszínen, több mint ötmillió forint értékben.

A BKV Zrt. is extra kapacitásokkal készül az eseményre, esetükben is mérhető az extra jegybevétel: a szigorú ellenőrzések miatt a szigetelőkön kívül a bliccelők is kénytelenek jegyet váltani.

A taxitársaságoknak ellenben jól jövedelmez a Sziget kilenc napja. A versenyben a legnagyobb előnnyel a City Taxi indul, amely évek óta a hivatalos szállító minőségben a sziget belsejéig, illetve az ott kialakított taxidrosztról fuvarozhatja a fesztiválozókat. Átlagosan napi 1200 extra fuvart jelent a társaságnak egy átlagos nyári naphoz képest, s további néhány százat tesznek ehhez hozzá a Szigetre kiérkező vendégek. A többi taxitársaságnak a szervezők egy, a bejárattól nem túl messze található, kulturáltan használható drosztot alakítottak ki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Sziget Fesztiválhoz legközelebb eső hipermarketben, az óbudai Auchan áruházban jelentős forgalomnövekedést tapasztalnak ilyenkor: a fesztivál alatt 25-35 százalékkal nő a különféle alkoholos italok és a grill stand forgalma.

Jó üzletet bonyolítanak le a benzinkutak is, de nem az üzemanyagon keresnek az üzemeltetők, hanem a shopban kínált árukon.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?