Címke: city taxi (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. március 1. 15:34

Állandó kedvezmények jöhetnek a MÁV-nál

Akár fél éven belül megjelenhetnek a Google Transit szolgáltatásban a vonatok menetrendi adatai is, valamint a vasútállomások földrajzi koordinátái. Ennek köszönhetően az utasok már nemcsak az Elvira internetes menetrendi keresőben tudják megtervezni utazásukat, hanem ezen a felületen is. Március végétől kezdve pedig a jegyvizsgálók a szolgálati mobiltelefonjukon értesülnek a vonatuk közlekedését esetlegesen kedvezőtlenül befolyásoló eseményekről, így erről és a várható következményekről azonnal tudják tájékoztatni a vonaton utazókat.

Pénzcentrum | 2011. május 31. 18:02

Lidl: indulhat a pontgyűjtés a Citibankkal

Pontgyűjtő hitelkártyával jelentkezik Citibank a magyar piacon. A Citi Life új hitelkártyával az ügyfelek Citi Forintokat gyűjtenek a hazai és külföldi vásárlásaikkal.

Pénzcentrum | 2011. április 15. 14:31

Sokmilliós bírság a budapesti taxicégeknek

A Gazdasági Versenyhivatal határozatában megállapította, hogy hét budapesti taxi-társaság versenykorlátozó megállapodást kötött a Rádió Taxi Kft. szerződéses partnereinek megszerzése érdekében.

Pénzcentrum | 2010. október 27. 11:02

Így nyit az új pesti pláza

Ma nyit 2010 egyetlen új magyar plázája: a Corvin Bevásárlóközpont Budapest 8. kerületében, a Corvin mozi mögött várja a vevőket. Természetesen a Pénzcentrum.hu is a helyszínen volt.

Pénzcentrum | 2010. március 11. 08:47

Egyre több taxiban fizethetünk kártyával

Rohamosan növekedett az elmúlt időszakban a bankkártyás elfogadás a budapesti taxitársaságoknál: a nagyobb cégek többsége vagy teljes lefedettséggel dolgozik, vagy már annak elérésén munkálkodik.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 11. 08:32

Nem csak a szervezőknek tejel a Sziget

A Sziget fesztivál nem csak a szervezőknek, de a fuvarozóknak, a kiskereskedőknek, de még a mobilszolgáltatóknak is hasznot hoz: egy közepes város telefonforgalmát bonyolítják a fesztiválozók.

Pénzcentrum | 2009. március 4. 08:45

Megvonják a dolgozóktól a taxicsekkeket!

Komoly keresletcsökkenéssel találják idén szemben magukat a taxitársaságok, ugyanis jelentősen csökken a szerződéses ügyfelek száma, miután a nagyvállalatok megvonják dolgozóiktól a taxicsekkeket.

Pénzcentrum | 2008. május 19. 12:00

Fele annyi ATM jut itthon egy lakosra, mint az EU-ban

2007-ben 4 százalékkal növekedett a forgalomban lévő bankkártyák száma hazánkban, így a kibocsátott kártyák száma 8,6 millióra emelkedett. Kezdünk tehát felzárkózni az Európai Unió 2006-os egy főre jutó kártya-statisztikájához, ami 1,38 kártyát jelent lakosonként. Ugyanakkor az ATM-ek számát tekintve még mindig jelentős az elmaradásunk az EU-hoz képest, ahol egy millió főre 760 berendezés jut, míg nálunk ennek csak közel a fele - derül ki az MNB legfrissebb, fizetési kártyákkal foglalkozó tanulmányából.

Pénzcentrum | 2008. február 28. 15:23

Taxis kartell után kutat a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a 6x6 Taxi Közlekedési Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a Budapest Taxi Személyszállító és Szolgáltató Kft., a Buda Fuvarozó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet, a Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt., a Taxi-2000 Szállítási és Szolgáltató Kft, a Voláncom Közlekedési és Kommunikációs Kft., valamint a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetsége telephelyein.

Pénzcentrum | 2008. január 29. 10:05

Álruhás utasok bírságolják a taxikat

New Yorkban már kötelező a taxisoknak udvariasan viselkedni utasaikkal, el kell fogadniuk a bankkártyát fizetségként és kifejezetten tilos mobiltelefonálniuk, miközben utast szállítanak. Amennyiben vétenek a szabályok ellen, 150-350 dolláros büntetésre számíthatnak, melyet a New York City Taxi and Limousine Commission szab ki rájuk.

Pénzcentrum | 2006. november 9. 14:00

Iszik vagy vezet? - Hol mennyiből jön ki a sofőrszolgálat?

"...Mert ha iszik, jobb ha viszik...", "Az ördög sosem alszik" - ilyen és hasonló szlogenekkel, jelmondatokkal találkozhatunk a különböző sofőrszolgálatok honlapján. Akinek van autója, tudja milyen érzés az, hogy nem fogyaszthat alkoholos italt sem társaságban, sem rokonoknál - feltéve, hogy haza akar jutni, és nem szeretné, ha ittas vezetésen kapnák a rendőrök. Ilyen helyzetek megkönnyítésére, saját kényelmünkre találták ki a sofőrszolgálatot, ha tárcsázzuk valamelyiket, értünk küldenek egy hivatásos sofőrt, aki hazavisz minket és nem utolsó sorban autónkat is.