13 °C Budapest

VOLT Fesztivál: korrekt árak, kitűnő hangulat

2009. július 2. 18:02

Szerdán elkezdődött Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, a soproni VOLT. Az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen vállalható árak várják a látogatókat.

A 17. VOLT Fesztiválon természetesen a sör fogy a legnagyobb mennyiségben. Egy korsó Soproni 350 forint, ami az olcsóbb budapesti szórakozóhelyek árainak felel meg. Ugyanakkor kiváló marketingötlettel jelentkezik a fesztivál fő támogatója, a Soproni, hiszen az idén piacra dobott, citromos, könnyebben fogyasztható Soproni Szőke Ciklon is kapható, a klasszikus Sopronihoz hasonlóan 70Ft/dl áron. Ugyanakkor ezt a terméket csak 4 dl-es műanyag poharakban szervírozzák, amit meglepően jól fogadnak a fiatalok. Mint az a Pénzcentrum rögtönzött miniatűr (és szigorúan nem reprezentatív) helyszíni közvélemény-kutatásából kiderül: azért jobb a 4dl-es korsó, mert hamarabb elfogy belőle a sör, és nem melegszik fel egy hosszabb koncert közben.

A borkedvelőknek is kedveskednek a szervezők, hiszen egy külön kis borfalu épült a bejárattól nem messze, ahol a soproni régió borait népszerűsítik. Üdítőkből a szigetes rendezvényeket -amelyek közé a VOLT is tartozik- évek óta ellátó Coca-Cola termékek kaphatóak, egy fél literes palack 360 forint.

Továbbra is a fesztiválozók kedvence a "Fény" nevű ital: vodkát öntenek egy szódásszifonba, így szódavíz helyett egyfajta szódavodka keletkezik. A szénsavas italt kis málnaszörpre töltik, és az így keletkezett gyümölcs ízű, magas alkoholtartalmú habot minél hamarabb kell meginni. A borsos ár - 700 forint - ellenére gyakorlatilag mindig kisebb tömegek vannak a "Fénypultnál".

Ételek szempontjából is bőséges az ellátás, mégis a legnépszerűbbek a klasszikusnak nevezhető fesztiválételek: hamburger, gyros, hot-dog és társaik. Ugyanakkor kimondottan kedvelt a lángos, a büfések szerint továbbra is a sajtos-tejfölös és a fokhagymás a legkelendőbb. A néhány éve népszerűvé vált, "töki pompos" kenyérlángos -amely általában tejföllel, kaporral, szalonna feltéttel kapható- drágult tavaly óta: egy szelet 600 forintért kapható. A pizzaszeletek 450-nél kezdődnek, de hajnali 2-kor már nem egészen olyan az ízük, mint egy olasz pizzériában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ami viszont talán leginkább megfelel az elfogadható ár-érték aránynak, az a 450 forintért kapható, héjában sült burgonya, hagymás-tejfölös öntettel (ugyanez egy saslikkal már ezer forint felett van). Tapasztalatunk szerint a közönség még nem fedezte fel magának a mindössze egy helyen kapható forró ételt, mint ahogy nem igazán kelendő a sült/rántott békacomb sem.

Úgy tudjuk, a VOLT Fesztivál minden napjára kaphatók még jegyek, a várhatóan továbbra is kánikulai időjárás miatt azonban könnyen lehet, hogy idén is ki kell majd tenni a "Megtelt" táblát.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem