4 °C Budapest

VOLT Fesztivál: korrekt árak, kitűnő hangulat

2009. július 2. 18:02

Szerdán elkezdődött Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, a soproni VOLT. Az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen vállalható árak várják a látogatókat.

A 17. VOLT Fesztiválon természetesen a sör fogy a legnagyobb mennyiségben. Egy korsó Soproni 350 forint, ami az olcsóbb budapesti szórakozóhelyek árainak felel meg. Ugyanakkor kiváló marketingötlettel jelentkezik a fesztivál fő támogatója, a Soproni, hiszen az idén piacra dobott, citromos, könnyebben fogyasztható Soproni Szőke Ciklon is kapható, a klasszikus Sopronihoz hasonlóan 70Ft/dl áron. Ugyanakkor ezt a terméket csak 4 dl-es műanyag poharakban szervírozzák, amit meglepően jól fogadnak a fiatalok. Mint az a Pénzcentrum rögtönzött miniatűr (és szigorúan nem reprezentatív) helyszíni közvélemény-kutatásából kiderül: azért jobb a 4dl-es korsó, mert hamarabb elfogy belőle a sör, és nem melegszik fel egy hosszabb koncert közben.

A borkedvelőknek is kedveskednek a szervezők, hiszen egy külön kis borfalu épült a bejárattól nem messze, ahol a soproni régió borait népszerűsítik. Üdítőkből a szigetes rendezvényeket -amelyek közé a VOLT is tartozik- évek óta ellátó Coca-Cola termékek kaphatóak, egy fél literes palack 360 forint.

Továbbra is a fesztiválozók kedvence a "Fény" nevű ital: vodkát öntenek egy szódásszifonba, így szódavíz helyett egyfajta szódavodka keletkezik. A szénsavas italt kis málnaszörpre töltik, és az így keletkezett gyümölcs ízű, magas alkoholtartalmú habot minél hamarabb kell meginni. A borsos ár - 700 forint - ellenére gyakorlatilag mindig kisebb tömegek vannak a "Fénypultnál".

Ételek szempontjából is bőséges az ellátás, mégis a legnépszerűbbek a klasszikusnak nevezhető fesztiválételek: hamburger, gyros, hot-dog és társaik. Ugyanakkor kimondottan kedvelt a lángos, a büfések szerint továbbra is a sajtos-tejfölös és a fokhagymás a legkelendőbb. A néhány éve népszerűvé vált, "töki pompos" kenyérlángos -amely általában tejföllel, kaporral, szalonna feltéttel kapható- drágult tavaly óta: egy szelet 600 forintért kapható. A pizzaszeletek 450-nél kezdődnek, de hajnali 2-kor már nem egészen olyan az ízük, mint egy olasz pizzériában.

Ami viszont talán leginkább megfelel az elfogadható ár-érték aránynak, az a 450 forintért kapható, héjában sült burgonya, hagymás-tejfölös öntettel (ugyanez egy saslikkal már ezer forint felett van). Tapasztalatunk szerint a közönség még nem fedezte fel magának a mindössze egy helyen kapható forró ételt, mint ahogy nem igazán kelendő a sült/rántott békacomb sem.

Úgy tudjuk, a VOLT Fesztivál minden napjára kaphatók még jegyek, a várhatóan továbbra is kánikulai időjárás miatt azonban könnyen lehet, hogy idén is ki kell majd tenni a "Megtelt" táblát.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?