-2 °C Budapest

Kisvállalkozói befektetések - milyen lehetőségek közül választhatsz?

Pénzcentrum
2007. március 6. 08:00

Itthoni helyzet Szerkesztőségünk körkérdést intézett a bankokhoz a kis-és középvállalkozások (kkv) befektetési szokásaival kapcsolatban. Megkérdeztük azt is, hol, milyen lehetőségek állnak a kkv-k rendelkezésére a felesleges likviditás kihelyezésére.

Kis magyar helyzetkép

Az összeállításunk elkészítésében segédkező bankok (Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, IEB Bank, K&H Bank, MKB Bank, OTP Bank, Raiffeisen Bank) mindegyike egyetértett abban, hogy a kkv-k általában a rövid távú befektetési lehetőségeket keresik, s az alacsony kockázatvállalás jellemző rájuk. Ennek alapján tehát a kkv-k körében leginkább kedvelt befektetési forma a látra szóló, vagy pedig a lekötött betét. Az általunk megkérdezett bankok hozzátették, hogy érdemes lehet más termékek irányába is nyitni a vállalkozásoknak, mivel a kkv-k előtt álló lehetőségek tárháza rendkívül széles, változatos termékpalettát kínálnak a hazai bankok, a lekötött betéten túl is.

Mint azt az Erste Bank kiemelte, a kkv-k általában csak rövid, átmeneti időre rendelkeznek szabad, likvid pénzeszközökkel, így hosszú távra csak ritkán tudnak befektetni. Az IEB, a K&H és a CIB is egyetértett abban, hogy rövid távú befektetési formák előnyben részesítése annak is köszönhető, hogy a hazai kkv-k alapvetően forráshiányosnak tekinthetőek. A CIB hozzátette, csak kiemelt kamatkondíciók esetén fordul elő, hogy hosszabb időre lemondanak a kkv-k egy adott összegről, azonban a futamidő így is ritkán haladja meg a 2-3 hónapot. A bank megítélése szerint ebben 2007 során sem várható változás.

Miből választhatunk?

Mit kínálnak a bankok?

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19