Gondold végig mielőtt fejest ugrasz!

Pénzcentrum
2007. február 2. 14:00

Jó befektetésnek tűnhet egy franchise üzlet beindítása, de mielőtt például saját gyorsétterem nyitásába vágnánk nem árt, ha feltesszük magunknak az alábbi néhány kérdést, hiszen könnyen kisülhet, hogy jobb, ha csak vásárolunk kedvenc éttermünkben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Eléggé elhivatott vagy az üzleti élethez? Tudnod kell, hogy az üzlet 24 órás munkát jelent. Tisztában kell lenned az adott üzletág minden vonatkozásával.

Van kezdőtőkéd?
A jogok átruházásáért általában jókora belépési díjat kell fizetni. Ezen kívül arra is gondolni kell, hogy az üzlet nem generál rögtön nyereséget. Sőt nincs garancia a sikerre sem. A belépési díjon túl arra is gondolni kell, hogy az üzlet beindításához ingatlant, felszerelést és egyéb szükséges eszközöket is kell vásárolni.

Szeretnél hosszú órákat munkával tölteni? A franchise üzlet házkörüli teendőit mind neked kell ellátni, így például te vagy a felelős a könyvelésért, a vásárlók becsalogatásáért és megtartásáért, az alkalmazottak felvételéért, a panaszok kezeléséért, a franchise átadójának küldött jelentések készítéséért.

Utánanéztél a franchise-nak?
Milyen régóta vannak jelen az üzleti életben? Tapasztaltak-e a vezetőik? Elismert-e a márkanév?

Biztosít valamilyen tréning-lehetőséget a franchise átadója?
Ez különösen akkor fontos, ha nincs tapasztalatod az adott üzleti területen.

Megértettél minden szabályt, korlátozást? Alkalmaznod kell mindent, amit a franchise átadója ír elő. Nem változtathatod meg az előírt nyitvatartási időt, vagy egyenruhát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06