2 °C Budapest

Százezres bukó lehet a vége, ha közösségi autót használsz Budapesten

2018. február 18. 07:00

Már két cégtől is lehet közösségi autókat kölcsönözni Budapesten. A modell hasonló, percdíjas alapon közlekedhetsz bérelt autóval, a megkötés annyi, hogy a használat végén egy kijelölt zónán belül kell azt lerakni. Mivel a MOL Limo most indult el, a szolgáltatásról sok cikk jelent meg mostanában. A Pénzcentrumon most azt tekintjük át, hogy milyen szankciókra, büntetésekre számíthatsz, ha balesetet okozol, elveszted a kocsik slusszkulácsát vagy ha összepiszkolod őket.

A közösségi autók elterjedése Budapesten számos előnnyel járhat. Csökkenhet a forgalom, tisztulhat a város levegője, kényelmesebbé válhat a közlekedés és ahhoz sem kell mostantól feltétlenül saját autó vagy taxi, ha egy barkácsáruházból vinnénk haza dolgokat.

Jelenleg két cég kínál közösségi autókat Budapesten, a Greengo és a MOL, amely Limo névre keresztelte szolgáltatását. A sajtóban számos cikk megjelent már a két szolgáltatás összehasonlításáról, az Index újságírói például több napig teszteltelték az autókat és azt is kiszámolták, hogy annak érheti meg eladni saját autóját és teljesen közautóra váltani, aki napi 15-16 kilométernél kevesebbet használja azt.

Ezek persze csak a számok, azt sem szabad elfelejteni, hogy annak ellenére, hogy az Index szerint közel 500 közösségi autó van már Budapesten, nem mindig lehet szabad autót találni megfelelő távolságon belül, ráadásul aki eladja az autóját, annak azzal is számolnia kell, hogy egy hétvégi vidéki leruccanáshoz nem feltétlenül ideális vagy költséghatékony megoldás a közösségi autó.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy mi történik, ha közösségi autó használata közben megbüntetnek minket, nekünk jönnek vagy balesetet okozunk. A szolgáltatásra való regisztrációkor elfogadjuk az általános szerződési feltételeket, de viszonylag ritka, hogy valaki valóban el is olvassa őket, és nem csak automatikusan pipál és továbblép.

Nekik foglaljuk most tömören össze, hogy milyen költségekre számíthatnak, ha nem minden úgy történik autóhasználat közben, ahogy tervezték.

A legnagyobb költségünk mindkét szolgáltató esetében akkor keletkezhet, ha balesetet okozunk. A Greengonál nincs összegben maximálva az önrész, annak mértéke üvegkár esetén 20 százalék, egyéb kár esetén pedig 10 százalék, de legalább100 ezer forint. A MOL Limónál ezzel szemben az önrész egységesen 100 ezer forint.

Ez azt jelenti, hogy ha 99 ezer forintos kárt okoztunk az autóban a saját hibánkból, akkor mindkét szolgáltatónál ennyit kell fizetnünk. Amennyiben viszont a kárösszeg 2 millió forint, akkor a Greengonál 200 ezer (feltéve, hogy az üveg nem sérült, hisz akkor még több), a MOL-nál viszont csak 100 ezer forint megfizetése terhel minket.

Ezen felül pedig mindkét szolgáltatónál egy 5 ezer forintos adminisztrációs díjat is ki kell fizetnünk, ha a gépkocsit kár érte.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Greengo esetében a másik nagyobb büntetési tétel, ha elveszítjük az indítkulcsot. Ennek pótlásáért 100 ezer forintot számít fel a vállalat. A Limo esetében ez is jóval kedvezőbb, ilyen esetben a büntetés csak ötezer forint.

Amennyiben összekoszoltuk az autót, akkor ötezer forintot kell fizetnünk mindkét cégnél, ha pedig megbüntettek minket (például gyorshajtásért vagy jogosulatlan autópálya-használatért), de a bírságot helyettünk valamelyik szolgáltatónak kell megfizetnie, akkor a büntetésen túl, a Greengonak háromezer forintot, a MOL Limonak viszont többet, ötezer forintot kell megtérítenünk.

Amennyiben nekünk felróható okból a cégeknek ki kell szállnia az általunk használt autóhoz, akkor a Greengo esetében Budapesten belül háromezer, azon kívül pedig hatezer forintot kell fizetni. A MOL-nál ennél lényegesebben rosszabbul járhatunk, mivel nemcsak, hogy a kiszállási díj már Budapesten belül is ötezer forint, ha városon kívülre kell kijönniük, akkor ezen a díjon túl, még a cég számára felmerült egyéb költségeket is meg kell térítenünk, természetesen számla ellenében.

A fentiek csak a gyakoribb vagy magasabb összegű büntetési tételek, mielőtt bármelyik szolgáltatást igénybe vesszük, érdemes megfelelően tájékozódni. A MOL Limo jelenleg érvényes szerződési feltételeit itt, a Greengoét pedig itt találjuk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm