Ezek a világ legjobb nudista strandjai + fotók

Pénzcentrum
2014. április 24. 15:35

Hol vannak már a '80-as évek, amikor a délegyházi tavaknál gyülekeztek a FKK (Freikörperkultur) magyarországi hívei, sokszor a rendőrség, vagy más hatóság zaklatásainak kitéve? Jó hírünk van! A világ legjobb nudista strandjai alig néhány órányi autóútra vannak hazánktól. Ráadásul a természet szeretete itt már nemcsak azt jelenti, hogy gátlások és ruha nélkül (nap)fürdőzhetünk, hanem azt is, hogy Európa, vagy talán a világ legszebb partjain süttethetjük a...

Egy amerikai internetes portál, a Thrillist.com készített egy összeállítást a világ legjobb nudista strandjairól. A top 10-es listán szerepel olasz, görög, horvát vagy épp dán vízpart is, ahol az efféle szabadságot kedvelők kedvükre - azaz gyakran nem kötelezően - meztelenkedhetnek. Ezek közül a strandok közül nem egy még elérhető távolságban is van. De itthon is virágzik ez a kultúra, számos kempingben, vízparton lehet élvezni a meztelenkedést.

A világ 10 legjobb nudista strandja

1. Spiaggia di Guvano - Corniglia, Olaszország
Ez az aprócska partszakasz kicsit sem hasonlít egy menő és turisták által kedvelt strandhoz, sőt valószínűleg te leszel az egyetlen külföldi, aki a helyiek között próbál elvegyülni. A partra egy sötét alagúton keresztül lehet kijutni, így szükséged lesz elemlámpára. A külvilág viszont emiatt ki van zárva, és egyedül lehetsz a többi meztelen olasz között.

Spiaggia di Guvano - Forrás: Thrillist.com

2. Red Beach - Kréta, Görögország
A hely nevét (red = vörös) homokjáról kapta. Évekkel ezelőtt világszerte elterjedt egy különleges művész híre, aki az itteni nudista strandon a kilencvenes években éldegélt, és hatalmas napernyője alá bújva készítette szobrait. Gerard maga is naturista volt, és ritkán merészkedett a többi fürdőző közé, visszavonultan élt. A strandon a frissítők mellett szappant is lehet például kapni, ha valaki szabadulna a mindent beborító vörös homoktól és sós víztől.

3. Valalta - Rovinj, Horvátország
A Valalta kemping hatalmas területen fekszik, árnyékot adó fákkal-bokrokkal, bérelhető bungalókkal vagy lakókocsikkal. Kavicsos és homokos partszakasz is tartozik hozzá. Sőt ha besokallnál a sós víztől, választhatod az úszómedencét is, iszogathatsz a vízibárban, vagy kipróbálhatod, milyen meztelenül csúszdázni.

Valalta - Forrás: Thrillist.com

4. Bellevue Beach - Klampenborg, Dánia
A Bellevue Beach nyáron óriási parti központ, a környékbeli fiatalok mind ide jönnek mulatozni. Itt nem kötelező a pucérkodás, de a közönség fele így is ruha nélkül fürdőzik, a másik fele inkább csak felső nélkül. A zene egy kicsit hangos, ha pihenni érkeznél a partra, zavaró lehet.

5. Samurai Beach - Port Stephens, Ausztrália
A strand a Tomaree Nemzeti Park végénél fekszik, egész évben látogatható. A ruhaviselés opcionális, nem kötelező, de nem is hajtanak el, ha nem vetkőzöl le teljesen.

KATTINTS! Újabb hosszú hétvége jön: így vedd ki a szabadságodat

6. Wreck Beach - Vancouver, Kanada
Vancouver nyugati felén fekszik. A Wreck Beach az ország legnagyobb és legrégebb óta működő opcionálisan nudista strandja. A part majdnem bekerült Kanada Hét Csodái közé, de végül nem jutott fel a listára. Körülbelül mindent be lehet szerezni a helyszínen, amit csak el tudsz képzelni. Mozgó árusok járkálnak a fürdőzők között a portékáikkal. Ahogy a strandolóknál, náluk is változatos a felhozatal, ruhában vagy teljesen meztelenül árusítanak.

7. Es Trenc - Mallorca, Spanyolország
Az Es Trenc óriási strand, és csak egy része nudista.
a nudista részen lényegesen kevesebben vannak, mint a hely többi részén, így viszonylagos nyugalomban pihenhetsz-fürdőzhetsz. Autóval nem lehet behajtani, így a benzingőz sem zavar majd.

Es Trenc - Forrás: Thrillist.com

8. Grande Saline - Saint Bart's
Tulajdonképpen itt sem kötelező megszabadulnod a ruháidtól, de ez az elvárt viselkedés, szúrós tekintetek kísérik a felöltözött turistákat. Mivel a partszakasz igen hosszú, ha magányra vágysz, könnyen találsz olyan részt, ahol egyedül lehetsz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

9. Plage de Tahiti - Saint Tropez, Franciaország
A francia Riviéra tele van hírességekkel, így biztos a strandon is találni egy-két celebet. Állítólag simán meg lehet pillantani például Eva Greent meztelenül. Itt táblák tiltják a fürdőruhaviselést.

Plage de Tahiti - Forrás: Thrillist.com

10. Praia do Pinho - Balnerário Camboriú, Brazília
A meztelenség kötelező a parton, be se léphetsz, ha nem vagy teljesen pucér. Bérelhetsz kabinokat a cuccaidnak, ha már úgyis meg kell szabadulnod az öltözékedtől. Jó tudni, hogy a nőtársaság nélkül érkező férfiakat csak akkor engedik be, ha tagjai a Nemzetközi Naturista Szövetségnek. Ez a szervezet képviseli a nudistákat világszerte.

Magyar példák

Levendula Naturista Kemping
A Balatonakaliban található strand családias hangulatú, kevesebben látogatják, mint például a másik balatoni helyszínt. A gyermekeket főszezonban animátorok szórakozatják. A magas sövényfalak miatt bárki találhat magának olyan pontot, ahol egyedül lehet, ha szégyellős lenne.

Berény Naturista Kemping
A strand a Balaton déli partján, Keszthelytől nem messze található, nádas és két méter magas palánk övezi a fürdőzők nyugalmának érdekében. Füves-fás a part, így árnyék is akad bőven. Számos sportolási, illetve szálláslehetőség közül lehet választani.

Sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping
A Szeged környéki sziksósfürdői strandnak egész rajongótábora van, a kemping honlapján folyamatosan értesülni lehet a közösség legújabb programjairól egész évben. Itt is lehet sportolni, filmet nézni, vagy kikapcsolódni az olvasószobában.

Naturista Oázis Kemping

Ez a strand Délegyházán található, Budapesttől alig 30 kilométerre. Ezt tartják a mozgalom központjának, mert itt tartották 1983-ban a magyar naturisták alakuló közgyűlésüket, és itt jelölték ki az első strandot is. Az idelátogatók sokféle (családi) program közül válogathatnak kedvükre.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem