11 °C Budapest

Ennyit spórolhatsz, ha szálloda helyett inkább az Airbnb-t választod

2018. február 10. 16:00

Az elmúlt években hatalmas népszerűségre tettek szert az utazók körében a turisztikai célra kiadott magáningatlanok. Mindez nem véletlen, ár-érték arányukat tekintve ugyanis sokak szerint simán lenyomják a klasszikus szállodai szolgáltatást.

Ma megjelent, "Ezek a legjobb szállodák most Magyarországon - itt a toplista!" c. cikkünkben írtunk arról, hogy a TripAdvisor nemzetközi utazási véleményoldal 2018-ban is kiosztotta a legjobb hoteleknek járó díja(ka)t. Az összesítés szerint a budapesti Aria Hotel viszi itthon a prímet, de az V. kerületi vendéglátó a világranglistán is jól szerepelt, a 11. helyezést vívta ki magának.

Az elmúlt években azonban nemcsak külföldön, hanem idehaza is hatalmas népszerűségre tettek szert az utazók körében a turisztikai célra kiadott magáningatlanok. Mindez nem véletlen, ár-érték arányukat tekintve ugyanis sokak szerint simán lenyomják a klasszikus szállodai szolgáltatást. Az árdifferencia a Pénzcentrum körképe szerint jelentős, van olyan főváros, ahol fele annyiért szállhatunk meg "magánszemélynél", mint egy hotelben.

Infographic: Is Airbnb Really Cheaper Than A Hotel Room? | Statista

Mivel a Statista által publikált infografikán Budapest nem szerepel, így mi is megnéztük az AirDNA és a HRS adatsorát. Ezek alapján a magyar fővárosban jelenleg átalgosan 57 dollárért lehet turisztikai célra lakást bérelni, míg a szállodai szobák átlagára 88 euró. Tekintve, hogy egy euró ma 311 forintot, míg egy dollár ma 255 forintot ér (árfolyamok itt), így a a turisták majdnem féláron bérelhetnek naponta magánszemélytől, mint amennyit egy szállodában fizetnének.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm