27 °C Budapest
3D Render of a Topographic Map of the Northern Atlantic Ocean with the clouds from April 12, 2023. Storm Noa over England, Ireland, France and Benelux.All source data is in the public domain.Cloud texture: Global Imagery Browse Services (GIBS) courtesy of NASA, VIIRS data courtesy of NOAA.https://www.earthdata.nasa.gov/eosdis/science-system-description/eosdis-components/gibsColor and Water texture: Made with Natural Earth.http://www.naturalearthdata.com/downloads/10m-raster-data/10m-cross-blend-hypso/Relief texture: GMTED 2010 data courtesy of USGS. URL of source image:https://topotools.cr.usgs.gov/gmted_viewer/viewer.htm

Kiadták a riasztást: vasárnap 10 megyét ér a durva zivatar, jégeső is lehet

2024. április 21. 12:23

Ma hajnalban frissítette az előrejelzését az Országos Meteorológai Szolgáltató Nonprofit Zrt. - ebből derült ki, tíz vármegyére is riasztást adtak ki vasárnapra.

A HungaroMet friss előrejelzése szerint egyr etöbb felhő lesz felettünk ma, de pár órára szinte mindenütt kisüt majd a nap. Sőt, a Nyugat-Dunántúlon hosszabb időre is. "Ott lesz a legkisebb a csapadék esélye, másutt elszórtan - nagyobb számban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában - valószínű zápor, néhol zivatar" - írják a honlapjukon. 11 vármegyére elsőfofú risztást adtak ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Kép forrása: OMSZ

A napi előrejelzésből az is kiderült, hogy a záporoktól, zivataroktól függetlenül a Dunántúlon és az északkeleti tájakon is megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb idő. Késő estére 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem