Mature woman is feeling bad during the heat wave in city heat sun summer stroke

Nagy változik élesedik az időjárásban: ilyen veszélyjelzést eddig még nem látott Magyarország

2023. június 19. 19:27

Közeleg az idei szezon első hőség periódusa, így nem árt átismételni az idén bevezetett, a következő napokban először alkalmazandó változásokat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. "Az egyértelmű és egységes kommunikáció jegyében az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző rendszerében a figyelmeztető előrejelzéseket ezentúl a HŐSÉG helyett MAGAS KÖZÉPHŐMÉRSÉKLETRE adjuk ki" - írták a Facebookon. 

"A változás annak érdekében történt, hogy egyértelműsítsük, hogy a HŐSÉGRIASZTÁST Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, az országos tisztifőorvos rendeli el figyelembe véve az OMSZ előrejelzéseit, veszélyjelzéseit. Az elnevezésben a változtatásokat már elvégeztük a veszélyjelző rendszerben és a térképeken, illetve frissítettük a kritériumrendszert is" - írta a meteorológiai szolgálat.

Az alábbi változtatásokat történnek ezek alapján a veszélyjelzések kiadásakor:

  • Magas hőmérsékletre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 25 és 27 fok között várható.
  • Második szintű figyelmeztetést adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 27 és 29 fok között várható.
  • A figyelmeztetés legmagasabb szintje, amikor a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi megyének megfelelő területen 29 fok fölött várható.

Közeleg az első hőhullám

Érkezik az idei szezon első hőhulláma, de pénteken hidegfront hatására néhány Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délutáni videójából. Kuntár Roland meteorológus elmondta: a következő napokban nagyon meleg időre kell számítani, napról napra egy-két Celsius-fokkal emelkedik a hőmérséklet, és ez kitart péntekig. Hozzátette: jelenleg a Kárpát-medencét meleg levegő tölti ki, amely nagyrészt száraz, de ahol kedvezőek a nedvességi viszonyok, ott kialakulhatnak zárporok, zivatarok a hét közepén is.

Pénteken azonban nyugat felől egy hidegfront érkezik, amelynek hatására nagy területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár heves zivatarok is. A hidegfront hatására néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet a hét végére, és hűvösebbre fordul az idő - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm